Asker: Belgeleri polis dağıttı

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CNN TÜRK

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli bir yüzbaşının da adının karıştığı Atabeyler Operasyonu'nda ele geçirilen belgelerin basına polis tarafından dağıtıldığı öne sürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, Atabeyler operasyonunda Genelkurmay Karargahı'nın önünde gazetecilere belge verilmesi üzerine başlatılan soruşturmada güçlü bulgulara ulaştı. Soruşturma dosyasında, belge veren kişilerin emniyet mensubu olduğuna ilişkin kanaat dile getiriliyor.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, 'Atabeyler Çetesi' adı verilen, bazı askeri personelin de adının karıştığı operasyona ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

Emniyet tarafından yapılan operasyondan kısa süre sonra Ankara Eryaman'daki bir evde ele geçirilen belgeler, bazı gazetecilere elden verilmiş, teslim yeri olarak da Genelkurmay Karargahı'nın duvarı seçilmişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, bu ilginç gelişme üzerine askeri savcıya Atabeyler operasyonundan iki gün sonra inceleme talimatı verdi.

GAZETECİLERİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU

Genelkurmay Karargahı çevresindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyip, sivil devriye ekipleriyle görüşen Askeri Savcılık, geçtiğimiz günlerde belgeleri alan gazetecilerin de bilgisine başvurdu.

Askeri Savcılığa aktarılan bilgiye göre, operasyonun olduğu gün kendisini 'Albay Rıfat' olarak tanıtan bir kişi gazetecileri arayarak operasyonu haber verdi.

Rıfat isimli kişi, gazeteciye kendisini Kara Harp Okulu'na düzenlenen basın turu sırasında tanıdığını belirtti. Cep telefonları ile yapılan görüşmeler sonrasında belgelerin teslim yeri olarak Genelkurmay Karargahı'nın önündeki nizamiyeden uzak bir bölge gösterildi.

Gazeteciye belge, taksiden inen bir kişi tarafından verildi. Verilen belgeler ile emniyetin operasyon sırasında ele geçirdiği belgeler aynıydı.

Askeri Savcılığın görüşü, belgenin 'yüzde 100' emniyet tarafından sızdırıldığı yönünde ve bu güçlü kanaat bir rapor olarak Genelkurmay Başkanı Özkök'e sunulacak. Özkök emir verirse, askeri savcı dava açacak.

KARARGAHI EMNİYET KORUYOR

Bu gelişmelerin ardından, Genelkurmay Karargahı'nın çevresindeki güvenlik de ilk kez emniyet tarafından sağlanmaya başlandı. Silahlı polisler Genelkurmay Karargahı'nın çevresinde devriye gezmeye başladı. Karargahın çevresindeki güvenlik, sivil kıyafetli devriye ekipleriyle sağlanıyordu. Bu ekiplere polisler de eklendi.

31 Mayıs'ta Ankara Eryaman'daki bir eve Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, bunlardan birinin yüzbaşı, diğer ikisinin ise subay ve astsubay olduğu belirtilmişti. Operasyonda hemen sonra ortaya çıkan krokiler, krokilerle birlikte dile getirilen iddialar nedeniyle 'Atabeyler' grubuna yönelik operasyon dikkatleri üzerine çekmişti.

Kimliği belirsiz kişilerin gazetecilere ilettikleri dosyalarda, çete evinde yapılan operasyonda ele geçirilen belgeler, patlayıcılar ve silahlara ilişkin bilgiler yer almıştı.

Operasyon kapsamında edinilen ilk izlenim 'Atabeyler' grubunun önemli isimlere suikast hazırlığında olduğu şeklindeydi. Ele geçirilen ajandalarda Başbakan Tayyip Erdoğan evi ve danışmanı Cüneyd Zapsu'ya ait işyerlerinin krokileri bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber