İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ciddiyetsiz sözlerin sahiplerini mahkemeye vereceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "Bundan sonra ciddiyetsiz sözlerin sahiplerini mahkemeye vereceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 20:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ciddiyetsiz sözlerin sahiplerini mahkemeye vereceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefetin kışkırtmayla olay çıkararak, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerini engelleme stratejisi uyguladığını ifade ederek, "Bundan sonra ciddiyetsiz sözlerin sahiplerini mahkemeye vereceğiz" dedi.

CHP, TBMM Genel Kurulu'nun bugün saat 19.00'a kadar çalışmasını grup önerisi olarak gündeme getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin geçen salı gününden beri gergin ortamda yapıldığını, muhalefetin çekincelerini iç tüzükten kaynaklanan hakları çerçevesinde ortaya koyduğunu söyledi.

İç tüzüğün birleşimi yöneten TBMM Başkanvekiline takdir hakları verdiğini, ancak amir hükümleri karşısında keyfi davranma hakkı tanımadığını ifade eden Altay, "Parlamento rezil oldu. Dünyaya rezil olduk. Darp, kavga yaşandı. Şimdiye kadar MHP ile HDP'nin aynı noktada olduğuna tanık olmadık. Buradan bile hükümetin bir şey anlaması lazım" diye konuştu.

Tasarının hükümet ya da komisyon tarafından geri çekilmesini, çekmemesi halinde Genel Kurul çalışmalarına bir gün ara verilmesini isteyen Altay, iktidar ve muhalefet temsilcilerinin bir araya gelmesiyle tasarının, muhalefetin çekinceleri doğrultusunda demokrasi ve anayasaya uygun hale getirilebileceğini belirtti.

Altay, bu durumda tasarının daha hızlı yasalaşacağını dile getirerek, parlamento ikliminin yumuşamasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

MHP'nin tasarı karşısında pasif direniş gösterdiğini ifade eden Altay, bunu doğru bulmadığını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise bir haftadır sabah saatlerine kadar süren çalışmanın zorla çalıştırma ve angarya olduğu gerekçesiyle Meclis Başkanlığı'na başvurduğunu ancak cevap verilmediğini dile getirdi.

Meclis'te yaşananların "rezillik" olduğunu ifade eden Kaplan, "Tutanaklarda yüz kızartıcı kelimeler var. Milletvekilleri küfürleşiyor, Başkanlık Divanı seyrediyor. Millet Meclisi tımarhaneye döndü" dedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasanın çıkacağını söylemesinden sonra AK Parti'li TBMM başkanvekillerinin demokrasi ve iç tüzükten uzaklaştığını savundu.

- "Hayvanlara sataşmalardan söz alacağım"

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise Kaplan'ın insanları çakallara benzettiğini belirterek, sataşmadan söz aldı.

Kaplan'ın, "lanet olsun çakallar gibi götürenlere" dediğini dile getiren Onur, "Çakallar ihtiyacı kadar yer. Köpekler kendi aralarında kavga etmez, dövüştürülür. Sizi kim dövüştürüyor beyler? Hayvanlara sataşmayın. Bundan sonra hayvan hakları savunucusu olarak, hayvanlara sataşmalardan söz alacağım" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise sabırla yasanın görüşülmesine geçilmesini beklediklerini ancak muhalefetin kışkırtmayla olay çıkararak, görüşmeleri engelleme stratejisi uyguladığını belirterek, "Bundan sonra ciddiyetsiz sözlerin sahiplerini mahkemeye vereceğiz" dedi.

Muhalefetin iç tüzükten doğan haklarını kullanabileceğini dile getiren Bostancı, "İç tüzük size, iktidar olan iradeye karşı fiili durum yaratarak, iktidar olma hakkı vermez" diye konuştu.

HDP'li Kaplan da söz alarak, çakallarla ilgili ifadesinden dolayı özür diledi.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber