Muayenede ?mahremiyet' tartışması

Haber Giriş : 27 Temmuz 2006 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NTV

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan ?Polikilinik Hizmetlerinde Etkinlik? adlı kitapda yer alan değerlendirme anketinde, ?Muayene odasında mahremiyete özen gösterildi mi? şeklinde yer alan soru muhalefetin tepkisine neden oldu.

CHP: MAHREMİYET, KADIN HASTALARIN KADIN DOKTORLARCA GÖRÜLMESİ MİDİR?

Başbakan Erdoğan' ın yanıtlaması istemiyle önerge veren CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, ?Mahremiyet erkek doktorların erkek hastaları, bayan doktorların da bayan hastaları muayene etmesi ile mi sağlanabilir? Hekimleri zan altında bırakan bu soru hangi amaçla hazırlandı? sorularını yöneltti.

BAŞBAKANLIK: MAHREMİYETTEN KASIT ODAYA BAŞKALARININ GİRİP ÇIKMASI...

Başbakanlık ise önergeye verdiği yanıtta, mahremiyet sorusuyla hastadan bilgi alırken ve hastayı muayene ederken odaya başka kişilerin girip çıkmaması, konuşulanlara tanık olmaması hastayla ilgili her türlü tıbbı kayda hastanın isteği dışında hiç kimsenin ulaşamamasının kasdedildiğini bildirdi.

Yanıt yazısında, ?Bu soru hekimleri zan altında bırakmıyor. Amacımız hastalara mevzuatın tanıdığı hakkın verilip verilmediğini araştırmaktır? denildi.

Bu arada, anket uygulanan 1110 hastanın yüzde 86'sı muayene odasında mahremiyete özen gösterildiğini, yüzde 10'u ise mahremiyete özen gösterilmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber