İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis'te 'Bermuda Şeytan Üçgeni' gerilimi

Şah Fırat operasyonu Genel Kurul'da tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i "Bermuda şeytan üçgeni"ne benzeten MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'a mahkemede hesaplaşacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2015 19:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Meclis'te 'Bermuda Şeytan Üçgeni' gerilimi

MHP Grubu, "Milli menfaatlerimizi ve milli onur ve haysiyetimizi içinde barındıran, Türkiye Cumhuriyeti toprakları statüsünde kabul edilen vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu'nun boşaltılması suretiyle geri çekilmesi hususunda verilen genel görüşme açılması önergesinin bugün Genel Kurul'da okunarak görüşmelerinin bugünkü birleşimde yapılması" konusunda önerge verdi.

"YARIN 'GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE' DİYE KIBRIS'I SAVUNMAK YERİNE KONYA'YA MI TAŞIYACAKSINIZ?"

Grup önerisi lehinde söz isteyerek kürsüye gelen MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "AKP milletvekilleri, vatan neresidir, ne ifade eder?" diye sordu.

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun 94 yıl sonra IŞİD'e terk edildiğini savunan Korkmaz, "Dönerken de türbe ve karakol yerle bir edilmiştir. Hemen yeri gelmişken sorayım: Bu kürsüden defalarca cami, türbe istismarı yapan kimdi? 'Camileri, türbeleri yıktınız, yaktınız' diyen kimdi? Senin şu yaptığına bak ey AKP, ecdadın yaptığı türbeyi yıkma emrini verirken hiç Allah'tan korkmadın mı, hiç vicdanın sızlamadı mı? Lozan'ı bile tartışmaya açan AKP Hükümeti, bu ricat operasyonu ile Lozan'ın kazanımlarından fersah fersah ülkeyi geriye götürmüştür. Bir asırdır mağlubiyet yüzü görmeyen Türk milleti, ne acıdır ki 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz'dan beri ilk kez geri çekilmiştir, ilk defa vatan kabul ettiği toprakları kaybetmiştir. Çekilmiş de ne olmuştur? Ecdat yadigarı emanetler, Türkiye'ye 200 metre uzaklıktaki PKK'nın uzantısı PYD'nin kontrolündeki Eşme köyüne defnedilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu olan Lozan Anlaşması'nın Türkiye Cumhuriyeti'ne tanıdığı haklardan vazgeçilerek PYD'nin insafına kalınmıştır. Yarın, 'güvenliği tehlikede' diye, Kıbrıs'ı, savunmak yerine Konya'ya mı taşıyacaksınız, merak ediyoruz. Sizin, kahramanlıktan, mertlikten, erkeklikten anladığınız nedir ey AKP? 'Erkekliğin onda 9'u kaçmaktır' mı diyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, "Başta Erdoğan, onun genel sekreteri Davutoğlu, kahraman TSK'nın içinde başka paşa kalmamış gibi Genelkurmay Başkanı yapılan kendine Özel Paşa. Ülke bekası açısından adeta Bermuda Şeytan Üçgeni... Türk Ceza Kanunu'nda 'vatana ihanet' diye bir hüküm var. Bana söyler misiniz gazi Meclis'in sayın milletvekilleri, vatana ihanet daha nasıl olur? 7 Haziran seçim, inşallah, 8 Haziranda hesap günüdür. Bu hesaptan kaçmak mümkün değildir. Bu hesap sorulduğunda üç kafadar artık gezici mezar nakliyecilik şirketi mi kurar, yoksa strateji enstitüsü kurup stratejik derinlik masalları mı anlatır, onu bilemem ama bu hesabı tarih önünde vereceksiniz" şeklinde konuştu.

KENDİSİ OKTAY VURAL'IN KÖTÜ BİR KOPYASI"

Korkmaz'ın sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. "Nevzat Bey her zaman böyle kışkırtıcı bir dille konuşuyor" diyen Bostancı, "Herhalde siyasette kariyer yapmayı da bunun üzerine kurmak istiyor, 'Dilim ne kadar keskin olur, ne kadar bir tür sokak diline yakın olur isem MHP'de o kadar ilerlerim' diye. Doğrusu kendisine baktığımda, kişisel olarak Sayın Oktay Vural'ın çok kötü bir kopyası olma yolunda ilerlediğini görüyorum" şeklinde konuştu.

Bostancı, şöyle devam etti:

"Böyle bir çizginin, böyle bir dilin ne MHP'ye ne buradaki siyasete bir faydası olmaz. Erkeklikten bahsederek, 'Bermuda şeytan üçgeni' diyerek devletin tepesinde bulunan ve oraya meşru yollarla gelmiş olan insanları aşağılamaya kalmak, 'üç kafadar' diye, yine, sokaktaki, sokağa ait, o duvarlara yazılan küfürlere benzer, aynı bağlamdaki bir dille konuşmak; bu bir siyasi analiz değil, bu doğrudan doğruya hakaret. Derdi meşhur olmak çünkü siyasete katkı yapmak isteyen insanın dili böyle olmaz. Böyle bir sokak diliyle, böyle maço bir dille, böylesine henüz az gelişmişliğin dilinden kurtulamamış uluslararası politikanın 'u'sundan anlayamayan bir dille konuşmak olmaz. Suriye'yi başına geçirmek, Bermuda şeytan üçgeni diye Cumhurbaşkanını, Başkanı kastetmek, aynı zamanda mahkeme konusudur, kendisiyle mahkemelerde de hesaplaşacağız."

Yapılan oylama sonucu MHP'nin önergesi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber