Öğrencisi ile ilişki kuran öğretmene uzaklaştırma

Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

milliyet

Ağrı Doğubeyazıt'taki ilköğretim okulunda görevli ve evli olan kadın öğretmen Ş.K, 8. sınıfta okuyan bir erkek öğrenciyle ilişkiye girdiği gerekçesiyle hakkında yapılan soruşturma sonucu 3 yıl meslekten uzaklaştırma cezası aldı.

Doğubeyazıt'ın Çiftepınar Mahallesi'ndeki Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda stajyer öğretmen olarak görev yapan K'nin, aynı okulun öğrencilerinden 16 yaşındaki S.S. ile yakınlığı, öğretmen ve öğrencilerin dikkatini çekti. K. ile öğrencisi arasında ilişki olduğu yönündeki söylentilerin artması üzerine Doğubeyazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, durumu bir yazıyla Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi.

Mart ayında Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü, olayı soruşturmak üzere okula müfettiş gönderirken, K. de açığa alındı. Öğrenci S. de, velisi tarafından Kemalpaşa İlköğretim Okulu'ndan alınarak başka bir okula nakledildi.

Evli olan K'nin iki müfettiş tarafından yapılan soruşturması sonucu hazırlanan rapor, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlık da, K'nin üç yıl süreyle görevden uzaklaştırılmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber