Dinçer'den dönen danışman adayı Pamir: Bir ilk olacaktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski TPAO Genel Müdür Yardımcısı, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Koordinatörü Necdet Pamir, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in kendisini danışman yapmak istemesinin, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'den dönmesine ilişkin olarak, "Her gelen kendine yakın adamlar çalıştırdı. İlk defa bunun dışında bir şey olacaktı" dedi. Pamir, danışmanlığı "parti görevi değil, kamu görevi" olarak değerlendirdi.

Pamir, Dinçer'in kendisini Bakan danışmanlığına atayacak kararnameyi Köşk'e göndermeden Bakanlığa iade etmesi yönündeki haberlere ilişkin olarak ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, "Bakan çok farklı bir kişilik" dedi ve Güler'in, kendisinin siyasi kimliğini bilmesine karşın, diyaloglarının olduğuna dikkat çekti.

Emekli olmak istediği zaman, Güler'in kendisine "Ben seninle çalışmak istiyorum" dediğini hatırlatan Pamir, "'Hayır' demek nezaketsizlik olacaktı" dedi. Pamir, danışmanlığın "parti görevi değil, kamu görevi" olduğunun altını çizdi. Her gelen yönütemin kendine yakın insanlar çalıştırdığını belirten Pamir, "Kararname iade edilmeseydi, ilk defa bunun dışında bir durum olacaktı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber