Sevgilisini dövmesini engellemek isteyen polis memurunu vurdu

Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Ankara'da sevgilisiyle tartışan genç çılgına döndü. Cadde ortasında sevgilisini döven Ahmet Sari, kavgayı ayırmak isteyen polis memuru Resul Solmaz'ı kasığından tabancayla vurarak ağır yaraladı.

Kaçmaya çalışan Ahmet Sari, sevgilisi Emine Coşkun'un yardımıyla yakalanırken, yaralı polis memuru ise hemen ameliyata alındı.

Olay, dün saat 24.00 sıralarında Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Caddesi üzerinde meydana geldi. 06 M 2965 plakalı otomobille gezintiye çıkan iki sevgili, henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartıştı. Tartışma üzerine otomobilden inen 28 yaşındaki Emine Coşkun, hızla koşmaya başladı. Bunun üzerine sinirlenen 25 yaşındaki Ahmet Sari, kız arkadaşının arkasından koşarak durdurdu ve dövmeye başladı. Olayı gören vatandaşlar ise hemen polisi arayarak ihbarda bulundu.

Olayın meydana geldiği yere 100 metre uzaklıkta olan Dikmen Polis Karakolu'ndan çıkan polis ekipleri, genci sakinleştirmeye çalıştı. Ancak çılgına dönen genç, belindeki silahı çıkartarak havaya ateş etmeye başladı. Bir anlık dalgınlığından yararlanmak isteyen polis ekipleri, Sari'yi güçlükle yere yatırdı. Çıkan arbedede başından darbe alan Ahmet Sari, ekiplerden kurtulmayı başardı ve silahıyla polis ekiplerine kurşun yağdırdı. Polis ekipleri de karşılık verince ortalık savaş alanına döndü. Çıkan çatışmada polis memuru Resul Solmaz kasığına isabet eden kurşunla ağır yarlandı. Ahmet Sari ise hızla kaçtı.

GÖMLEĞİYLE TAMPON YAPTI

Yerde acı içinde kıvranan ve kanlar içinde kalan polis memuru Resul Solmaz'a ilk müdahaleyi Ahmet Sari'nin kız arkadaşı Emine Coşkun yaptı. Genç kız, gömleğini çıkartarak Solmaz'ın kanamasını durdurmaya çalıştı. Yaralı polis memurunu meslektaşları ise ambulansı beklemeden ekip otosu ile özel 29 Mayıs Hastanesi'ne kaldırdı. Aşırı kan kaybeden Solmaz, daha sonra ambulansla Gazi Hastanesi'ne kaldırıldı ve hemen ameliyata alındı.

KIZ ARKADAŞI TELEFONLA ARADI

Polis memurunu yaraladıktan sonra kaçan Ahmet Sari'yi yakalamak için çevrede geniş çaplı bir arama başlatıldı. Uzun süren aramalar sonuç vermeyince polis ekipleri saldırganın arkadaşı olan Emine Coşkun'a Ahmet Sari'yi cep telefonundan arattırdı. Sari ise kız arkadaşı ile uzun süre konuştuktan sonra, Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan bir kamyonun altında saklandığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri çevrede bulunan kamyonların kasalarını ve altlarını kontrol etmeye başladı. Uzun süren aramalar sonucunda Ahmet Sari, bir kamyonun altında yakalandı.

Başından yaralı olduğu öğrenilen Ahmet Sari'yi polis ekipleri Numune Hastanesi'ne götürmek istediği sırada, yunus ekibindeki bir polis, motosikletten düşerek hafif yaralandı. Hastanenin acil servisine kaldırılan Ahmet Sari tedavi altına alındı. Yaralı polis memuru Resul Solmaz'ın meslektaşları ise ameliyata alınan arkadaşları için kan verme sırasına girdi. Sabaha karşı ameliyattan çıkan Solmaz, yoğun bakım servisine alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, 28 adet boş kovan buldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber