Üniversitedeki olaylar tedbirle değil diyalogla çözülsün

Öğrencileri sağduyuya çağıran Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş "İstenmeyen olayların güvenlik tedbirleriyle değil diyalog ile çözülmesinden yanayım. Olaylara neden olanlar cezalarını çekmeli" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Şubat 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitedeki olaylar tedbirle değil diyalogla çözülsün

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Ankara Üniversitesi (A.Ü) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, önceki gün Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) öğrenciler arasında yaşanan "silahlı" kavganın ardından, "Öğrencilerimize sağduyu tavsiye ediyorum" açıklamasını yaptı.

DTCF'de önceki gün sol görüşlü öğrencilerle ülkücü öğrenciler arasında yaşanan kavgada, ülkücü bir öğrencinin yanında getirdiği silahla ateş etmesi sonucu bir güvenlik görevlisi ayağından vurulmuş; bir öğrenci de başına aldığı bir darbe ile yaralanmıştı. Olayın ardından fakülte çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri fakülteye giriş ve çıkışları durdurmuş, okulun hafta başına kadar tatil edildiği duyurulmuştu.

İbiş, dün Milliyet'e yaptığı açıklamada, öğrencilerin okula giriş çıkışlarında x-ray cihazından geçmesine rağmen, bir öğrencinin okula silahla nasıl girdiği konusunda açıklama yapmadı. İbiş, üniversitelerin ifade özgürlüğünün mekanı olduğunu ancak ifade ve protesto özgürlüğünün demokratik, şiddetsiz, küfürsüz ve hakaretsiz olması gerektiğini söyledi. Şiddete ve hakarete karşı olduklarını kaydeden İbiş, şunları kaydetti:

'Cezalarını çekmeliler'

"Öğrencilerimize sağduyu tavsiye ediyoruz. Zaten öğrencilerimizin büyük çoğunluğu bu sağduyuya sahip, onlara güveniyoruz. Yaşanan istenmeyen olayların güvenlik tedbirleriyle değil diyalog ile çözülmesinden yanayım. Büyük çoğunluğu oluşturan ve bu tür olayların içinde yer almayan öğrencilerin hakkını korumalıyız, can güvenliklerini sağlamalıyız. Öte yandan olaylara neden olan suçluların da cezalarını çekmeleri gerekir.

Öğrencilerimiz bizlere emanet. Haftada birkaç gün değişik öğrenci topluluklarına vakit ayırıyorum. Şu anda büyüklü küçüklü 22 yerleşkede 70 bine yakın öğrenciye hizmet veriyoruz. Bu 22 yerleşkenin çok büyük bölümünde bireysel olaylar dışında terör olarak adlandırılabilecek herhangi bir eylem söz konusu değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber