Devlet parasıyla gay partisi

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gay ve Lezbiyenler Derneği asrın vebası AIDS ile savaş için verilen 240 bin YTL ile aşk partisi düzenliyor Aynı parti İzmir'de de yapılacak

SAĞLIK Bakanlığı'nın HIV ve AIDS ile mücadele için başlattığı kampanya bir rezalete sahne oldu. Bakanlığın çağın vebası "AIDS ile savaş" için 240 bin YTL verdiği gay ve lezbiyenler derneği KAOS GL, bu para ile Prezervatif Aşkı Partisi düzenliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın 1 milyon 388 bin dolar (2 milyon YTL) para yardımında bulunarak projelerine destek verdiği 10 kurumdan biri olan gay ve lezbiyen derneği KAOS GL, bu parayla Ankara'da Candom Love Party (Prezervatif Aşkı Partisi) adını verdiği bir eğlence yapacak. Bakanlıktan 158 bin dolar destek alan derneğin bu kaynağı eğitim çalışmaları için değil eğlence için kullandığı ortaya çıktı.

Duyuruda yer aldı

Son olarak yayın organlarının pornografik unsurlar içermesi nedeniyle toplatılmasına karar verilen Kaos GL. Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'nin parti duyurusunda eğlencenin Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ?Gökkuşağı Projesi" kapsamında düzenlendiği belirtildi.

Girişin ücretsiz olacağı partiye gelenlere kapıda prezervatif ve bilgilendirici broşürler dağıtılacak. Misafirlere verilecek bir hediye ise dikkat çekti. Davetlilere eşcinsel ilişkide kullanılan bazı hediyeler verilecek. Aynı partinin İzmir'de tekrarlanacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı partiden haberlerinin olmadığını belirtirken derneğe AIDS ile savaş için 158 bin dolar yardımda bulunulduğunu doğruladı. Dernek yetkilileri ise partinin eğitimin bir parçası olarak düzenlendiğini savundular. Yetkililere göre girişte verilecek hediyenin amacı eşcinsel ilişkiyi yaymak değil, kolaylaştırmak. Bakanlığın belgelerinde İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı, Semiha Şakir Vakfı ve Türkiye Aile Planlaması Derneği gibi kurumların amacı net olarak AIDS ile savaş olarak yer alırken KAOS GL için sadece Gökkuşağı yazılıp ayrıntıya girilmemesi dikkat çekti. Derneğin daha önce de AIDS'ten korunma yöntemleri üzerine düzenlediği bir konferansta ise bu konudan kısaca bahsedilerek toplumda bulunan Homofobi (Eşcinsellik korkusu) ve ayrımcılık duygusunun nasıl yenileceği uzun uzun tartışılmıştı.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber