Türk Tabipleri Birliği 10-11 Mart'ta tüm ülkede sağlık hizmeti sunmayacaklarını bildirdi.

Haber Giriş : 18 Şubat 2004 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği 10-11 Mart'ta tüm ülkede sağlık hizmeti sunmayacaklarını bildirdi.

Sayek ile İkinci Başkan Metin Bakkalcı, düzenledikleri basın toplantısında, "Ücret, iş güvencesi ve sağlık hakkı" talepleri çerçevesinde, sağlık çalışanlarının iş bırakma eyleminin sonuç alınıncaya kadar sürdürüleceği belirtildi.

Sayek, daha önceki eylemlerinin büyük katılımla ve çok başarılı geçtiğini belirterek, "Hükümet bu durumdan çok büyük rahatsızlık duymuş, ancak taleplerimizin gereğini yapmak yerine, süreci bastırabileceği düşüncesi ve telaşı ile soruşturma, ceza verme gibi girişimlerde bulunmuş, öte yandan sorunun çözümüne katkıda bulunamayan, dahası sorunları artıran kimi yüzeysel uygulamalara yönelmiştir" dedi.

Yaptıkları eylemlerin sonuç alıncaya kadar süreceğini ifade eden Sayek, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halktan destek beklediklerini söyledi.
Türkiye'de sağlık koşullarının gelişmesi için uzun yıllardır çaba gösterdiklerini anlatan Bakkalcı ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini "marjinal gruplar" olarak nitelendirdiğini ifade ederek, "Ne yazık ki Başbakan'da algılama ve değerlendirme bozukluğu var. Çünkü, soruna tek taraflı bakıyor" diye konuştu.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber