MİT kapısında ajan kuyruğu

Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstatistikler ajanlığın son yılların gözde meslekleri arasında yer aldığını gösteriyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'na son 5 yıl içerisinde posta ve elektronik posta yoluyla 65 bin 831 kişi iş başvurusu yaptı.

Başvuru yapanlardan ilk sırayı 32 bin 798 kişiyle lise mezunları oluştururken; ikinci sırayı 21 bin 909 kişiyle üniversite mezunları aldı. Kuruma 2 bin 724 ilköğretim okulu mezunu başvururken; master/ doktora mezunu bin 735 kişi başvuruda bulundu.

KALİTE VE KABİLİYET

İstihbarat görevlisi alımında; 4 yıllık yüksek öğrenim görmüş, istihbaratçı olabilme koşul ve niteliklerini taşıdığı yapılan çeşitli testlerle tespit edilen gençleri seçmeyi hedefleyen bir personel politikası uygulanıyor.

Teşkilat, etkili bir şekilde faaliyet gösterebilmek için yalnızca istihbarat görevlilerine değil, aynı zamanda bilgisayar uzmanlarına, mühendislere, teknikerlere, mütercimlere de ihtiyaç duyuyor.

Teşkilât, gelişme hedeflerini gerçekleştirme amacına yönelik olarak personel politikasını planlı bir şekilde uyguluyor. Bu çerçevede, belirtilen görevlerde en uygun kişilere ulaşabilmek amacıyla, ihtiyaç halinde gazete ilanı yoluyla duyurularda bulunuluyor. Ayrıca bu duyurular teşkilatın www.mit.gov.tr isimli web sitesinden ile de yapılıyor.

HER BAŞVURUYA CEVAP

Teşkilâta dilekçe ile iş müracaatında bulunan her kişiye başvuru sonucu, elektronik ortamda veya posta yoluyla bildiriliyor.

Aranan şartlar

* Fakülte ve yüksek okul mezunları için 30 yaşını doldurmamış olmak, (Dalında doktora veya lisans üstü eğitim yapmış olanlar için 32 yaş.)

* Eğitim Durumu İstihbarat görevlisi: Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler mezunu olmak.

* Sınav Şartı: İstihbarat Görevlisi: Kamu Personeli Dil Sınavı'ndan (KPDS) 70 ve üstü, Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP1 puan türünden 85 ve üstü puan almış olmak , Mütercim- Tercüman; Kamu Personeli Dil Sınavından (KPDS) 80 ve üstü puan almış olmak.

Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber