MEB'de skandal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, bir öğrencinin OKS tercihlerinin belirlenemeyen bir sebeple değiştirildiğini, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını, öğrencinin mağdur olmaması için gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

?Hayalleri söndüren tercih skandalı? başlıklı haberle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, OKS 1. tercih işlemlerinin 11-21 Temmuz 2006 tarihleri arasında gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Bu işlemlerin her bir aşamasının e-tercih kılavuzunda açıklandığı ve bu açıklamalara göre öğrenci velileriyle okul müdürlüklerinin öğrenci tercihlerini internet ortamında girildiği kaydedilen açıklamada, tercihlerin girişinin yapılabilmesi için sadece okul müdürlüklerinin bilgisinde olan kurum kodu ve şifresinin bilinmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Aksi takdirde tercih yapılması veya yapılan tercihlerde değişikliğin mümkün olmadığı vurgulanan açıklamada, bu sebeple öğrenci velisinin okula bizzat başvurması gerektiği, okul kurum kodu ve şifresini bilen okul yetkilisinin ve öğrenci velisinin müşterek sorumlu olduğu girilen tercihlerin çıktısının veli ve yetkililerce imzalanacağı e-tercih kılavuzunda belirtildiği anımsatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

?Habere konu Kırklareli Merkez Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu mezun öğrencisi Alp Hekimoğlu'nun tercihlerinin haberde de ifade edildiği gibi 5 Fen Lisesi ve 1 Anadolu Lisesi olarak okul yönetimi ve veli tarafından internet ortamına girildiği ancak 18 Temmuz 2006 günü sabah saat 10.46'da bu tercihlerin belirlenemeyen bir sebeple değiştirildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine soruşturma başlatılırken, öğrencinin mağdur olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber