Köşk neden imzalamıyor? Kadın eli sıkmayan kaymakam

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 Kasım seçimlerinden bu yana, Erdoğan Hükümeti Sezer'in 450'ye yakın vetosuyla karşılaştı. Bakanlar Kurulu kararları, yasalar ve kararnameleri Cumhurbaşkanı'nın "gerekçe göstermeden" geri çevirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a, Sezer'in söylenmeyen veto gerekçelerini aktaralım istedik.

Cumhurbaşkanı Sezer'in pek açıklama yapmadığı malumunuz. Bu yüzden, Köşk'ün duvarlarına kulak verip içeride neler oluyora bakmak gerektiğini ve Sezer'in hukukçu kimliğine atıfta bulunularak "uygunsuzluğu gerekçede yazarak kişiyi zor duruma düşürmek istemediği" değerlendirmesinin ağır bastığını söyleyelim.

Kadın eli sıkmayan kaymakam

Yani, Sezer atamasını uygun bulmadğı kişiyi deşifre etmeyerek aslında hükümeti de yıpratmamış oluyor. Örneğin Kaymakam atamaları yapılacak. Köşk'e giden isimlerden birinin kadın eli sıkmadığı bilgisi devletiğin resmi istihbarat birimi olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından tespit ediliyor... Kadın eli sıkmayan birini ilçelerden birine kaymakam olarak atamak yasal açıdan sakıncalı değil. Hiçbir yasa, kadın eli sıkmayan kişinin kaymakam olamayacağını yazmıyor. Ama yazılı olmayan yasalar bunun doğru olmadığını ortaya koyuyor.

Sezer de, kadın eli sıkmayan bir kaymakamın kararnamesini veto ederken nazik bir üslupla "Uygun bulunmamıştır" diyor...

şebnem bursalı/takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber