Hedef, memur maaşlarını yoksulluk sınırına çekmek

Haber Giriş : 30 Temmuz 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Bircan Akyıldız: Hükümetle memur sendikaları arasında yapılacak toplu görüşmeler yaklaşıyor. Toplu görüşmelerde hedefimiz, kamu çalışanlarının ücretlerini ortalama olarak yoksulluk sınırına çekmek olacak

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetle memur sendikaları arasında gerçekleşecek toplu görüşmelerin yaklaştığını anımsatarak, ?Toplu görüşmelerde hedefimiz, kamu çalışanlarının ücretlerini ortalama olarak yoksulluk sınırına çekmek olacak? dedi. Akyıldız, Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı'nda (YİK), ülkede gündemin ?çok sıcak?olduğunu, her gün yeni bir gelişme yaşandığını söyledi. ?Terör belasının? tam bitti derken yeniden yaşanmaya başlandığını belirten Akyıldız, ?Çok ağır bedeller ödüyoruz?diye konuştu.

Oyuncak olundu

Hükümetin, özellikle terör konusunda taviz vermeyen bir kararlılık içinde olmasını beklediklerini ifade eden Akyıldız, kararsız tutumlar sonucunda AB ile ilişkilerin ?yılan hikâyesine? döndüğünü, KKTC'nin ise ABD ve AB'nin ?oyuncağı? haline getirildiğini savundu. İsrail'in Lübnan ve Filistin'e saldırısına da değinen Akyıldız, ?İsrail, buralarda ölçüsüz güç kullanıyor. Her gün kadınları, çocukları öldürüyor ama dünyanın umurunda değil. İnanılacak şey değil? dedi.

2006 yılı kaybı

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin görüşlerini de dile getiren Akyıldız, sosyal yapıdaki direnç ile ekonomideki gücün yeniden kazanılması gerektiğini vurguladı. Akyıldız, hükümetle memur sendikaları arasında gerçekleşecek toplu görüşmelerin yaklaştığını anımsatarak, ?Toplu görüşmelerde hedefimiz, kamu çalışanlarının ücretlerini ortalama olarak yoksulluk sınırına çekmek olacak? dedi. Toplu görüşme masasının öncelik konusunun, ?memurların 2006 yılı kayıpları? olacağını dile getiren Akyıldız, ?Bir süre önce hükümetin memurlara yüzde 12.2 oranın zam vereceğine dair haberler çıktı medyada. Bizim hesabımızı siz yapamazsınız. Çünkü siz hesap bilmezsiniz. Sizin yaptığınız hesaplar hep şaşıyor'' diye konuştu. Kamu çalışanlarının ücretlerinin açlık sınırından kurtarılması gerektiğini vurgulayan Akyıldız, toplu görüşme masasında en yüksek ücret ile en düşük ücret arasındaki farkın azaltılması için çabalayacaklarını ifade etti.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber