Yasak olmasına rağmen, bazı devlet dairelerinde makbuz karşılığı bağış alınmaya devam ediliyor

Haber Giriş : 19 Şubat 2004 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yasak olmasına rağmen, bazı devlet dairelerinde makbuz karşılığı bağış alınmaya devam ediliyor.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki SSK Dispanseri'nde tedavi gören vatandaşlar, makbuz karşılığı zorunlu bağış alındığını iddia etti. Muayene olmak veya ilaç yazdırmak için gelen her vatandaştan 1 milyon lira alan SSK Kemer Dispanseri'nin bağış makbuzunu hastalardan daha sonra geri aldığı öne sürüldü.

İki çocuğunu muayene ettirmek için dün SSK dispanserine giden Bilal Kılıklı, kayıt sırasında kendisine verilen bağış makbuzlarının muayene esnasında geri alındığını söyledi. Daha önceki muayenelerde de aynı durumu yaşadığını dile getiren Kılıklı, ?SSK bunu hep yapıyor.? diye konuştu. Tanıdığı birçok kişinin de uygulamadan şikâyetçi olduğunu belirten Kılıklı, ?Vatandaştan hem zorla bağış talep ediyorlar hem de verdikleri makbuzu geri alıyorlar. Kurumdaki eczanenin önüne asılan ?Makbuzunuzu almayı unutmayınız' yazısı ise olayın çarpıklığını belgeliyor. Muayene için götürdüğüm iki çocuğum adına iki ayrı bağış yapmamı istediler. İkisine bir bağış makbuzu kesilmesini istedim, fakat bunu kabul etmediler. Çaresiz 2 milyon lirayı verdim.? dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, ?Biri önünüze bağış makbuzu uzatırsa kesinlikle yardımda bulunmayın ve tepki gösterin.? sözünü hatırlatan Kılıklı, hakkını aramaktan aciz olan çoğu vatandaşın işini halledebilmek adına zorunlu bağışa ses çıkarmadığını ifade etti. SSK Kemer Dispanseri doktoru Feray Turardınç ise vatandaştan zorla bağış almadıklarını söyledi. Turardınç, makbuzların geri alınması konusunun ise yanlışlıktan kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber