Fatma Ebe bir köyün kaderini değiştirdi

Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yoncalık köyü ebesi Fatma Aslan, 22 yıldır ahır olan sağlık evini, kendi çabalarıyla yeni baştan yarattı. Fatma Ebe'nin çabaları Başbakan'a kadar ulaştı, köyün tüm ihtiyaçları karşılandı.

Ebe Fatma Aslan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bir yıl önce atandı. Kısa süre ilçe merkezinde çalıştıktan sonra Yoncalık köyüne gönderildi. Görev yapacağı köyde 22 yıldır ahır olarak kullanılan bir sağlık evi ile karşılaşan 25 yaşındaki İzmirli ebe, istifa ederek geri dönmek yerine var gücüyle işe sarıldı. Çevresindeki diğer 4 köyden de sorumlu olan ebe önce, kendi maaşıyla buradaki çocukların aşılarını saklayabileceği mini bir buzdolabı satın aldı. Bu arada genç ebenin sesi, tesadüfen tanıştığı gazeteci Oral Çalışlar kanalıyla Başbakan Tayip Erdoğan'a kadar ulaştı. Sağlık Bakanlığı'nın talimatları ile eksikler bir bir giderildi. Hatta Dışişleri Bakanı Abdullah Gül bizzat arayarak, genç ebeyi kutladı ve yardım sözü verdi.

JET HIZIYLA TADİLAT YAPILDI

Sorumlu olduğu çevredeki Kuruköy, Çevreli, Dedeler, Beşbulak Köyleri'ne traktörlerle ulaşan Fatma Aslan,yüzlerce çocuğun aşısını yaptı. Tüm bu yaşadıklarını daha önce çalıştığı özel hastanelere ve tanıdıklarına mektupla-telefonla bildiren ebenin çabaları gazetelere de yansıyınca, kısa süre tüm yurttan yardımlar yağmaya başladı. Yoncalık Köyü'nün yolu stabilize ile kaplandı. Sağlık evi, yıldırım hızıyla ihale edilerek tadilata alındı. Tüm ihtiyaçlar karşılandı. Bakanlık, merkezdeki 3, Akçalı köyü ve Çiftlik beldesindeki 2 sağlık ocağını daha yıldırım hızıyla tadilata aldı. Bir yıl içinde köyün kaderini değiştiren ve herkesin sevgilisi haline gelen Fatma Ebe, mutluluktan havalara uçtuğunu söyleyerek, "Herkes üzerine düşeni yaparsa sorunlar daha çabuk çözülür. Birileri gelip buralarda gönüllü çalışmadıkça sıkıntılar düzelmez. Ben herkesten buralara gelip gönüllü çalışmasını, destek olmasını istiyorum. Bu insanların bize ihtiyaçları var" diye konuştu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber