'Kamuda çalışan eczacıların hakları yeniden ele alınmalı'

TEB Başkanı Çolak: -"Kamuda çalışan eczacıların fiziki koşullarının yanında özlük haklarının bir bütün olarak yeniden ele alınması gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2015 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kamuda çalışan eczacıların hakları yeniden ele alınmalı'

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak da kamu eczacılarının sorunlarının çözümünde, meslek örgütlerinin daha fazla içinde olması gerektiğini söyledi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile kamuda yaşanan niteliksel farklılaşmanın, serbest ve kamu eczacılarını etkilediğini belirten Çolak, performansa dayalı sistemlerden Kamu İhale Yasası'na kadar çok sayıda yeni gelişmenin gündemlerine girdiğini ifade etti.

Çolak, Sağlık Bakanlığının yapısının değiştiğini, SGK'nın sağlık alanında neredeyse belirleyici olduğunu ifade ederek, bunun kendilerini eskisi kadar güvende hissetmemelerine neden olduğunu öne sürdü.

Nitelikli iş gücü çalışmasının kamuya bir maliyeti olduğunu dile getiren Çolak, TEB olarak kamunun eczacılara yeni ve nitelikli istihdam alanları açması için sürekli çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çolak, eczacıların kamuda çalışmaya teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, "Kamuda çalışan eczacıların fiziki koşullarının yanında özlük haklarının bir bütün olarak yeniden ele alınması gerekiyor" dedi.

Konuşmalar sonrasında kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen firmalara plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber