Ak Parti'nin seçim beyannamesi tamamlandı

AK Parti'nin başta 'yeni Anayasa', 'başkanlık sistemi', 'çözüm süreci' ve 'paralel yapıyla mücadele'nin de yer aldığı seçim beyannamesi tamamlandı. Son şeklini ise Davutoğlu verecek. Davutoğlu'nun talimatıyla, 'yeni medeniyet inşası ve bilinci' de beyannameye ayrı bir konu olarak işlenecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mart 2015 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'nin seçim beyannamesi tamamlandı

Fazlı Şahan

AK Parti'nin 7 Haziran seçim beyannamesi tamamlandı. Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay başkanlığında 12 kişiden oluşan ekibin hazırladığı beyannameye son şeklini ise Başbakan Ahmet Davutoğlu verecek.

İddialı bir "seçim beyannamesi" hazırlayan parti yönetimi, Türkiye'deki seçmene değil, Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyaya da seslenecek. Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla, manifesto niteliğinde hazırlanan beyannameye, "yeni Anasaya", "başkanlık sistemi", "çözüm süreci", "paralel yapıyla mücadele", "ekonomik dönüşüm" ve "sosyal devlet anlayışı" gibi konuların yanı sıra Davutoğlu'nun talimatıyla "medeniyet inşası ve bilinci" konusunun da eklenmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi.

SOSYAL YARDIM VURGUSU

Edinilen bilgiye göre seçim beyannamesinde önemli detaylardan birisinin de sosyal devlet anlayışı olacağı bildirildi. 2002-2015 dönemlerinde uyggulamaya konulan sosyal projeler ve desteklere işaret edilecek olan bölümde, önümüzdeki süreçte desteklerin miktarının ve çeşidinin artacağı belirtiliyor.

TÜRKİYE'NİN VİZYONU ANLATILACAK

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla seçim bildirgesine yer alacak medeniyet bölümünde ise tırmanan İslamofobi'ye karşı medeniyetler ittifakı vurgulanacak. Bu bölümde, Türkiye'nin, "cihana hükmeden" medeniyetlerin devamı ve sonuncusu olduğu vurgulanarak, Türk ve İslam dünyasına mesaj verilecek. Afrika'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar ve Avrupa'dan, Kafkaslar ve Asya'ya kadar Türk medeniyetinin ulaştığı coğrafyaya Türkiye'nin vizyonu anlatılacak. Atalay'ın koordinesinde yürütülen seçim beyannamesi önümüzdeki ay Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacak.

Başkanlık beyannamede

Vatandaşın önüne yeni ve özgür bir Anayasa ile çıkacak olan AK Parti, halktan anayasayı değiştirecek bir Meclis çoğunluğunu talep edecek. Bu kapsamda yeni Anayasa'da başkanlık sistemine geçiş hedefine de özel yer verilmesi planlandı. Beyannamede, çözüm süreci konusundaki kararlılığın altı bir kez daha çizilecek. Öte yandan paralel yapıyla mücade unsuru, ilk kez genel seçim beyannamesine girmiş olacak. 2023 hedeflerinin de bahsedileceği beyannamede, 3. havalimanı'ndan 3. köprüye kadar çılgın projeler özel vurgular arasında yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber