Sağlık Bakanı'nın çağrısına SAÜ'den yanıt

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2006 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın, "Tıp Fakültesi açacağım, hastanemiz yok diyen üniversitelerimize istediği hastaneyi devretmeye hazırım" şeklindeki açıklamalarına, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nden yanıt geldi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın, tıp fakültesi açmak isteyen ancak hastane sıkıntısı yaşayan üniversitelere hastane devretmeye hazır oldukları şeklindeki açıklaması üzerine, SAÜ'nün üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Gelişmeyi ve topluma hizmeti sürekli ilke edinmiş olan SAÜ, kentin sorunlarına karşı duyarlı tavrını ve çözüm çabalarını dün olduğu gibi bugün de büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde yerine getirmektedir. Sakarya Üniversitesi'nin şehrin geleceğine yönelik sağlık sorunlarının çözümü noktasındaki gelişmelere duyarsız kalması asla düşünülemez. SAÜ bu konuda da üzerine düşen görevi yerine getirecektir" denildi.

Açıklamada, SAÜ'nün Sakarya'nın sağlık sorunları hakkında araştırmalar yapmak, halkın daha nitelikli sağlık hizmeti alması ve ileride kurulması düşünülen Tıp Fakültesi'ne zemin oluşturmak amacıyla, Sağlık Hizmetleri Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi açtığını ve bu anlamda akademik altyapısını sürekli zenginleştirdiği belirtildi.

Ayrıca Sağlık Yüksekokulu'nda Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu Bölümleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda Çocuk Gelişimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuar ve Yaşlık Hizmetleri Bakımı gibi programlarla sağlık sektörüne yönelik elemanlar yetiştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, "Mediko Sağlık Hizmetleri Merkezi'nde 4'ü profesör olmak üzere toplam 8 öğretim üyesi ve 18 sağlık personeli hizmet vermektedir. Bu alandaki akademik personel sayısı, fiziki mekan imkanlarına bağlı olarak arttırılacaktır. Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'ın açıklamaları çerçevesinde üniversitemize tam donanımlı bir hastanenin tahsis edilmesi ve gerekli tıbbi donanımların sağlanması halinde tıp fakültesinin hayata geçirilebileceğini umuyoruz. Bunlar sağlanmadığı takdirde mevcut bütçe imkanlarımızla tıp fakültesi kurmak mümkün değildir. Bu gelişmeler üzerine üniversitemiz, Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde SAÜ bünyesinde tıp fakültesi kurulması için gerekli girişimlere başlanmıştır. Konuyla ilgili her türlü gelişme anında kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber