Saray'da kadına şiddet için özel birim kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadına şiddetin engellenmesi amacı ile Cumhurbaşkanlığında özel bir birimin oluşturulacağını açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Mart 2015 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saray'da kadına şiddet için özel birim kuruluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadına şiddetin engellenmesi amacı ile Cumhurbaşkanlığında özel bir birimin oluşturulacağını açıkladı. Erdoğan "Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına, hükümetine diktatör yaftası vuranlar gönüllerindeki özlemi ifade edenlerdir" dedi. Erdoğan 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin yeni anayasa ve başkanlık sistemi için bir fırsat olduğunu vurguladı.

"KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ GELECEK BÜTÜN HABERLERİ CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çalışma yapacak bir birim kurulacağını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Kadın dediğiniz erkek dediğiniz herkes nihayetinde insandır. Gerçekten de karşımızdakine kadın-erkek diyerek değil de insan olarak baktığımızda pek çok meselenin kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini görürüz. Cumhurbaşkanlığında bir birim oluşturuyorum. Bu birimdeki kardeşlerimiz hanım kardeşlerim özellikle Türkiye genelinde kadına şiddetle ilgili gelecek bütün haberleri bizzat buradan takip edeceğiz. Böylece nerede ne oluyor anında bunlara müdahale etmeye fırsat bulacağız. Mahallesinde şiddete uğrayan mazlum durumuna düşen kadınların bulunduğu muhtarımız, eğer bu sıkıntı kendi aile fertlerinden birinin başına gelmiş gibi hissedip gerekli mücadeleyi verecektir. Allah'ın emanetine sahip çıkmayan milletin emanetine de sahip çıkamaz. Kadınlar Allah'ın tüm insanlığa bir emanetidir. Ben bunu söyledim diye, bir kadın STK'sının başında olan kadın diyor ki "Kadın emanetmiş nasıl söylenir" diyor. Bu yüceltmedir, kadının önemini ortaya koymadır. İnsan emanetinin kıymetini bilmezse insan değildir. Emanete hıyanet neyse odur. Ben muhtarlarımızdan bu konuda çok daha fazla hassasiyet bekliyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber