İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Müsait' kelimesinin karşılığı TBMM gündeminde

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğünde "müsait" kelimesinin karşılığı olarak "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" ifadelerinin bulunması sosyal medyadan sonra TBMM gündemine geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2015 23:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Müsait' kelimesinin karşılığı TBMM gündeminde

TDK'nin internet sitesindeki sözlükte "müsait" kelimesinin tanımlanması kadınların tepkisini çekerken, "Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)" tanımlaması sosyal medyada da büyük tepki çekmişti. TBMM Genel Kurulunda muhalefet ve iktidar milletvekilleri tarafından TDK'nın sitesinden "müsait" kelimesinin karşılığı olan ifadelerin çıkartılması istenirken, Meclis Başkanvekili Meral Akşener, erkeklerin kadın üzerinden örnek vermesini sert bir dil ile eleştirdi. Akşener, "Son zamanlarda bütün kadınların dikkatini çeken ve her anlamda incitici olan bir konu var. Meclisimizi tenzih ederek, erkekler örneklerini genellikle kadın üzerinden veriyor. Biz bu konuya seçilmiş insanlar olarak dikkat edebilirsek, bunu ortadan kaldırmanın yolunu bulmamız Lazım. Kadın örnek istemiyoruz kardeşim, bunu yapmayın, bunu hiçbir kadın istemiyor. Dil Kurumu da yani neyse..." ifadelerini kullandı.

Siyasi partilerin grup başkanvekillerinin konu üzerinde yaptıkları açıklamaların ardından Başkanvekili Akşener, "Bundan sonra Meclis kapanana kadar herkesin ağzından çıkan söze dikkat edeceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber