DMO, denetim mesleğin yapısını bozmayacak

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, yöneticileri müfettiş yapmayacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mart 2015 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DMO, denetim mesleğin yapısını bozmayacak

Bazı kurumlar, kariyer mesleğin yapısını bozan uygulamalar yapmaktadır. Bu uygulamalara örnek olarak; Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı gibi kadrolarda bulunanların görevden alındıktan sonra müfettiş kadrolarına atanmaı, verilebilir.

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü de, bu türden bir uygulamayı 2012'de yürürlüğe koymuştur. Ancak yürürlüğe konulan hüküm Danıştayca iptal edilmiştir.

DMO, bugün itibariyle yönetmeliğini değiştirmiş ve hem kurum dışından Teftiş Başkanlığına atamayı kapatarak kurum içindeki mesleki kıdeme önem vermiş hem de Danıştay'ın durdurduğu ve daire başkanı ile genel müdür yardımcılarının görevden alındıktan sonra Müfettiş kadrolarına atanmalarına imkan tanıyan hükmü yürürlükten kaldırmıştır.

İşte, 11 Mart 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme

DEVLET MALZEME OFİSİ TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 19/12/1993 tarihli ve 21793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Malzeme Ofisi Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 7 - Kurul Başkanlığına, Müfettiş Yardımcılığı süresi hariç en az yedi yıl Müfettişlik yapmış Ofis Müfettişleri arasından atama yapılır."

Eski madde: Kurul Başkanı, bakanlıklar ile bunların bağlı ve ilgili kuruluşlarının merkez teşkilatında yardımcılık dönemi dahil en az on yıl denetim elemanlığı veya daire başkanlığı ve üstü idari görevlerde bulunmuş olanlar arasından atanır.


MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"MADDE 41 - Teftiş Kuruluna diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen veya açıktan Başkan, Müfettiş veya Müfettiş Yardımcısı atanamaz."

Eski madde: Teftiş Kuruluna, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen veya açıktan Müfettiş veya Müfettiş Yardımcısı atanamaz. 7 nci madde hükmü saklıdır.


MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Kaldırılan Geçici Madde:

Geçici Madde 2 - (Ek madde: 06.04.2012 - 28256 S. R.G. Yön./11. md.)

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Ofiste Daire Başkanı, I. Hukuk Müşaviri veya Genel Müdür Yardımcısı kadrolarında görev yapanlar ile bu görevleri en az iki yıl asaleten yürütmüş olanlar bu Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (d) bentlerindeki şartları haiz olmak ve aylıktan kesme dahil daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak kaydıyla bu Yönetmelikteki diğer şartlara bağlı kalmaksızın Genel Müdürün teklifi üzerine Yönetim Kurulu kararıyla bir yıl içinde Teftiş Kurulunda münhal Müfettiş veya Başmüfettiş kadrolarına naklen atanabilirler.

Birinci fıkraya göre atananlara bir ay süreli mesleki eğitim verilerek mesleğe intibakları sağlanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber