Fidan MİT'ten hiç kopmamış

MİT Müsteşarlığı'ndan istifa edip 27 gün sonra bu göreve yeniden dönen Hakan Fidan'ın bu süreçte bazı konularda MİT'e destek verdiği, olabildiğince de ailesine vakit ayırdığı ifade edildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2015 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fidan MİT'ten hiç kopmamış

KIVANÇ EL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı görüşmelerde MİT için uygun bir isim bulunamadığı ve Fidan'ın dönüşünde bunun da etkili olduğu öğrenildi.

Fidan, Başbakanlığın görevlendirme yazısının MİT'e ulaşması üzerine dün resmen görevine başladı. Edinilen bilgiye göre; Fidan'ı ilk olarak Davutoğlu'nun dışarıdan bakan yapmak istediği ancak Erdoğan'ın buna sıcak bakmadığı vurgulandı. Daha sonra süreçte Hakan Fidan, milletvekili adayı olmaya karar verdi. Fidan'ın Ak Parti'nin yeniden iktidara gelmesi halinde hem Başbakan Yardımcılığı hem de Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlenmesi planlandı.

Fidan'ın MİT'ten ayrıldıktan sonra yerine önerdiği 4 isim ile Davutoğlu'nun Erdoğan'a önerdiği bazı isimler Erdoğan'ın önünde dursa da Erdoğan, Davutoğlu ve yakın çevresine bu isimlerin hiçbirisini uygun bulmadığını vurguladı. Hafta sonu yapılan değerlendirmelerin ardından MİT'in başına Hakan Fidan dışında bir ismin gelmesi halinde süreç için de sıkıntı olacağı görüşü oluştu ve Fidan'ın geri dönmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber