Memur atamasında ?özel kalem' formülü

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMUR alımlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) aracılığıyla yapılmasına rağmen, kimi bakanlıklar ?sınavsız memur alma' formülünü buldu. Bunun için, mevzuatın bu konudaki istisnasından yola çıkılarak önce özel kalem müdürlüklerine açıktan atama yapılıyor. Ardından diğer birimlere sözleşmeli personel olarak kaydırılıp, zaman içinde memur kadrosuna geçiriliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ?58 ve 59'uncu hükümetler döneminde sınavsız olarak alınan ve memur yapılan personel sayısının kurum bazında dağılımı nasıldır?? sorusuna Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan adına yanıt verdi. Adeta kalın bir rapora dönüşen yanıt metnine göre, 160 kişi açıktan atamayla göreve başlarken, en çok açıktan atama Başbakanlık'ta gerçekleşti. Başbakanlık'taki çeşitli kadrolara, şimdiye kadar 63 açıktan atama yapıldı.

Bu yöntemle şimdiye kadar en fazla ?özel kalem müdürü? alan bakanlık, Tarım ve Köyişleri oldu. Bakanlık, 3.5 yılda tam 13 özel kalem müdürü değiştirdi. İşe alınan her özel kalem müdürü, kısa süre sonra ?memur' statüsüyle açıktan atandı. Kimi mühendis kimi veteriner kimi ise ekonomist olarak bir devlet kurumunda göreve başladı. Giden her özel kalem müdürünün yerine yeni bir özel kalem müdürü getirildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber