Hastane, tepkiler için adres gösterdi: Maliye

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, ayakta hastalara getirilen 'paket uygulama' nedeniyle hizmet verilememesi ya da aradaki farkın istenmesi gibi yaşanabilecek sorunlara karşı hastaların tepkilerini çekmemek için 'Biz yapmadık' duyurusu yayınladı. Duyuruda, 'Geri Ödeme Tebliği'nden doğacak sorunlara karşı anlayış istendi.

Hastaların alacağı sağlık hizmetine kısıtlama, hekimlerin hekimlik uygulamalarına da müdahale getirdiği gerekçesiyle eleştirilen, Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz 2006 tarihli 'Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'ne tepkiler büyüyor. 10 gün içinde aynı kurumun aynı dalına başvuran hastaların muayenesi 'kontrol' kapsamında görüldüğü için kurumlara fatura edilmemesi yüzünden hastane yöneticileri sıkıntıda.

Yine bir hasta aynı gün tek sevk kağıdıyla birden fazla poliklinikte muayene olabiliyor. Ancak diğer muayeneler konsültasyon olarak değerlendiriliyor, para alınamıyor. Faturası 'paket'i aşan hastalara hizmet alabilmeleri için ya acilden giriş yapmaları öneriliyor ya da 'yatmış gibi' gösterilerek tebliği delen formüller uygulamaya konuluyor.

Tebliğin hekimlerle hastaları karşı karşıya getireceği kaygısı da büyürken, Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, hastanenin çeşitli yerlerine asılan yazılarda tebliğin sahibinin Maliye Bakanlığı olduğuna işaret etti. Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Alkan şunları söyledi:

"Paket uygulaması yeterli tetkik yapılmamasına neden olabiliyor. Kardiyoloji paketi 75, dahiliye paketi 67.5 YTL. Hekim tetkik isteyecek, paket dışına çıkacak. Bunu hastaya söylediğinde tepki görecek" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber