Halaçoğlu: Kanunsuz atama yapıldı

MHP ve CHP Grup önerileri reddedildi. MHP Osmaniye Milletvekili Türkoğlu: "Bize bu atamanın yasal olduğu söyleniyor ama MİT Kanunu'na göre 5 yıl geçmeden evvel Hakan Fidan'ın buraya atanması mümkün değil"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2015 19:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Halaçoğlu: Kanunsuz atama yapıldı

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, milletvekili adaylığından çekilen Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı'na atanmasına ilişkin, "Bize bu atamanın yasal olduğu söyleniyor ama MİT Kanunu'na göre 5 yıl geçmeden evvel Hakan Fidan'ın buraya atanması mümkün değil" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda MHP'nin, emeklilerin sorunlarının araştırılmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu yaptığı konuşmada, Hakan Fidan'ın milletvekilli adaylığından çekilmesinin ardından yeniden MİT Müsteşarlığı görevine atanmasını eleştirdi. Bununla ilgili yasal prosedür uygulandığının söylendiğini ancak bunun doğru olmadığını ifade eden Türkoğlu, "MİT Kanunu 14. maddesi MİT fiili kadrosuna atananların göreve başladıktan sonra ayrılmaları durumunda tekrar göreve atanmaları için en az 5 yıl geçmesini öngörüyor" dedi.

Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na atanmasına ilişkin süreci tarihlerle aktaran Türkoğlu, "Bize bu atamanın yasal olduğu söyleniyor ama MİT Kanunu'na göre 5 yıl geçmeden evvel Hakan Fidan'ın buraya atanması mümkün değil" dedi.

Özgeçmişlere ilişkin bir internet sitesinin Fidan'la ilgili sayfasında dün çok sayıda değişiklik yapıldığını da ileri süren Türkoğlu, "Yani sahte belge üretilmiş, Başbakan bu sahte belge üzerinden topluma doğruları söylemiyor" ifadesini kullandı.

"Kanunsuz atama yapıldı"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da yerinden söz alarak MİT Müsteşarlığı'na atamanın Milli Güvenlik Kurulu onayıyla yapıldığını, ancak istifa eden Fidan'ın istifası ile tekrar göreve atanması arasında herhangi bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılmadığını ve kurul onayı olmadığını söyledi. Halaçoğlu, kanunsuz bir atama yapıldığını savunarak, sorumluların suç işlediğini ve günü geldiğinde mutlaka hesap vereceklerini kaydetti.

Daha sonra görüşülen CHP'nin "Çorum'un turizm sorunlarının araştırılması"na ilişkin önergenin bugün gündeme alınmasıyla ilgili grup önerisi de reddedildi.

Genel Kurul'da Anayasa Komisyonu'nda boş bulanan iki üyeliğe CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Muğla Milletvekili Ömer Süha aldan seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber