İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Atama izni sayısı 77 bine çıkarılıyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba teklife madde ihdası yapıldı. 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırı 40 binden, 77 bine yükseldi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Mart 2015 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atama izni sayısı 77 bine çıkarılıyor

Bütçe Kanuni ile verilen atama izni sayısı 77 bine çıkıyor.

Meclis, KPSS adaylarının çağrısını duydu.

Bilindiği üzere 2015 yılı için 4 bini akademik olmak üzere 40 bin atama izni verilmişti.

Bu iznin 15 bini şubat ayı öğretmen atamalarına ayrılmıştı.

Ocak ayı dan bu yana bu atama izni sayısının çok az olduğu belirtiliyordu. KPSS'ye 4 milyon aday girmesine rağmen atama yapılabilecek sayı sadece 21 bin kalmıştı.

Meclis binlerce adayın çağrısına duyarsız kalmadı ve atama izni sayısını 77 bine yükseltmek için önerge verdi.

Bu sayının aynen kabul edilmesi hem Nisan'daki hem de Kasım'daki atama sayılarının yükselmesi anlamına geliyor.

Burada bir detayı belirtmek gerekmektedir. MEB geçen hafta 35 bin öğretmen ve 2 bin memur atama izni için kanun teklifi vermişti. Umarız bu teklif torba yasaya eklenmemiştir, 37 bin ek atama izni öğretmenlik haricidir.

İŞTE KOMİSYONDAKİ SON GELİŞMELER

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, teklifin çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenmesine ilişkin düzenlemedeki 27 yaş sınırının, istatistiklere göre, Türkiye'deki ortalama evlenme yaşı hesaba katılarak belirlendiğini ifade etti.

Söz konusu düzenlemeye göre, 27 yaşını doldurmamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerinin bankalarda gönüllü katılıma dayalı Türk Lirası cinsinden açılacak çeyiz hesaplarına devlet katkısı ödenecek.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelere geçildi. Görüşmelerde, teklifin 3 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilecek. Öğretmen unvanlı kadrolardan 35 bini ile bakanlığa ait diğer hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320'sine, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında yapılan atamaların dışında 31 Aralık 2015 tarihine kadar atama yapılacak.

Ev sahibi hükümet anlaşmaları veya Türkiye'nin taraf olduğu diğer anlaşmalar çerçevesinde program, fon, temsilcilik ve özel ihtisas kuruluşlarının resmi kullanımları için yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları, bunların sosyal ve ekonomik yardım amacıyla bedelsiz olarak yapacakları mal teslimi ve hizmet ifaları, bedelsiz mal teslimi ve hizmet ifaları ile ilgili mal ve hizmetlerin bunlara teslim ve ifası; ilgili kurum, temsilcilik, program, fon ve özel ihtisas kuruluşlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin devamı veya ilgili kurumlara ilişkin uluslararası anlaşmaların yürürlükte bulunduğu süre içerisinde katma değer vergisinden istisna olacak.

Bu kuruluşların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensuplarına Türkiye'de görevde bulundukları süre içerisinde yapılacak mal teslimi ve hizmet ifaları da katma değer vergisinden müstesna olacak.

Türkiye'deki uluslararası kuruluşlar ve bunların yönetici kadrolarında görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan mensupları tarafından Türkiye'de görevde bulundukları süre içerisinde kendi ihtiyaçları için ilk iktisabı, ithali veya bunlara teslimi ÖTV'den de istisna olacak.

Toplantıda ayrıca teklife madde ihdası yapıldı. 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırı 40 binden, 77 bine yükseldi.

Komisyon görüşmelere bugün 14.15 itibarıyla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber