27 yıllık öğretmen öğrencileriyle avukat oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ta, 27 yıl öğretmenlik yapan Mustafa Tamer, üniversite sınavına girip iki öğrencisiyle birlikte kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek, avukat oldu.

50 yaşındaki avukat Tamer, kentteki İmam Hatip Liselerinde 27 yıl meslek derslerine girdiğini anlattı. Öğretmenlik yaptığı süre içerisinde merak ettiği hukuk alanında eğitim görüp avukat olmayı kendisine hedef olarak belirlediğini belirten Tamer, bu amacına ulaşıncaya kadar üniversite sınavlarına girdiğini söyledi. Sınavda iki öğrencisiyle birlikte Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandığını, bu dönemde öğrencilik ve öğretmenliği bir arada götürmeye çalıştığını ifade eden Tamer, 2000 yılında bu okuldan mezun olmayı başardığını kaydetti.

Öğrencilik döneminde ve avukat olduktan sonra velilerin, idarecilerin ve meslektaşlarının kendisini örnek olarak gösterdiklerini ifade eden Tamer, avukat olduktan sonra birçok kesimden olumlu tepkiler aldığını anlattı. Her iki mesleği birden zorlanmadan 3.5 yıl boyunca bir arada yürüttüğünü ifade eden Tamer, daha sonra öğretmenlikten emekli olmaya karar verdiğini belirtti. Ortaya bir hedef konulduktan sonra aşılamayacak engel kalmayacağının altını çizen Tamer, şunları kaydetti: ''Ben avukat olmak istedim. Bu mesleği merak ediyordum. Hukuk Fakültesini kazanmak için birçok kez üniversite sınavına girdim. Fakültede ekstern eğitim gördüğüm için zaman zaman öğrencilerimin ders notlarından yararlandım. Öğretmenlikten emekli olduktan sonra da sadece avukatlık yapmaya başladım. Bu mesleği de severek yapıyorum. İnsanlara faydalı olduğum zaman, bir sorunu çözdüğüm zaman mutlu oluyorum.''

Avukatlık mesleğinde maddi kazanç sağlandığını, ancak öğretmenliğin de ayrı bir duygu taşıdığını ifade eden Tamer, ''Öğretmenlik yaparken manevi açıdan kendimi daha mutlu hissediyordum'' dedi. Gençlerin önüne çıkan engelleri büyütmemelerini isteyen Tamer, ''Hedef olduğu zaman başarılamayacak konu yoktur. Onların bir ideal taşımaları, bir hedef koymaları, başarıya inanmaları, kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Hayatın güçlükleri, zorlukları, problemleri insanı yıldırmamalı. Hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değil. Herkesin sıkıntıları var. Önemli olan bunlara aldırmamak, kafayı takmamak'' diye konuştu. Tamer, mesleğini uzun bir süre daha devam ettirmek istediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber