Devlet hastanesinde skandal kürtaja inceleme başlatıldı

Haber Giriş : 01 Ağustos 2006 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de 1.5 ay önce doğum yapması tehlikeli görüldüğü için kürtaj yapılan kadın, geçen hafta fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede Hanım Ölmez'in(38) 3.5 aylık hamile olduğu anlaşılınca ikinci kez kürtaj olmak zorunda kaldı.

Bir tekstil fabrikasında çalışan Hanım Ölmez, 1.5 ay önce kanama nedeniyle Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hamile olan Hanım Ölmez'e, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nilüfer Saruhan Atasoy tarafından kürtaj yapıldı. Taburcu olan tekstil işçisi 1.5 ay sonra yoğun karın ağrıları nedeniyle yeniden hastaneye gittiğinde 3.5 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

ŞİDDETLİ AĞRILAR ÜZERİNE HASTANEYE KALDIRILDI

1.5 ay içinde iki kürtaj yaşayan Hanım Ölmez ve eşi İsmail Ölmez, 3.5 ay önce kadın hastalıklarından dolayı operasyon geçirdiğini, iki ay geçtikten sonra da yeniden rahatsızlandığını ve yoğun bir kanama yaşadığını, bunun üzerine yeniden Servergazi Devlet Hastanesi'ne gittiğini anlatan Hanım Ölmez, şunları söyledi:

?Burada bana tehlikeli bir hamilelik yaşadığımı ve çocuğu almak zorunda olduklarını söylediler. Kısa süre içinde de hastaneye yatırdılar ve kürtaj yapıldı. Geçen hafta karın bölgemde şiddetli ağrılar vardı. Muayenenin ardından 3.5 aylık hamile olduğumu söyleyince şok yaşadım. Çünkü ben daha 1.5 ay önce kürtaj yaptırmak zorunda kalmıştım. Böyle bir şey nasıl olur anlayamıyorum? dedi.

'O ZAMAN KÜRTAJDA NE ALDILAR'

Eşinin yanından ayrılmayan ve yaşadıkları karşısında şaşkın olduklarını belirten tekstil işçisi 38 yaşındaki İsmail Ölmez, ?Kürtaj yapılıyor, nasıl çocuk kalır? O zaman kürtajda ne aldılar? Nasıl bir tedavi uyguladılar? Bu tür olaylar olabilir diyorlar, ama ben hata yapıldığını düşünüyorum? dedi.

14 yaşında Huriye ve 13 yaşında Emre adında iki çocuğu olan Hanım Ölmez'in kürtajını yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nilüfer Saruhan Atasoy ise, konu hakkında görüş belirtemeyeceğini söyledi. Atasoy, ?Şu an bir şey söylemek istemiyorum. Hastanede konuyla ilgili kayıtlara bakılıyor. İnceleme başlatıldı, ben de devlet memuru olduğum için konuşamam? dedi.

KONTROL EDİLMESİ GEREKİYORDU

Olayla ilgili Hanım Ölmez ve eşinin, hastaneye herhangi bir şikayette bulunmadığı belirtilirken, hastane yönetiminin olayla ilgili inceleme başlattığı ve inceleme için Başhekim Yardımcısı Dr. Turan Sarı'nın görevlendirildiği kaydedildi. Kadın doğum uzmanları, kürtaj sonrasında bu ve benzeri sorunların yaşanmaması için mutlaka ultrasonla muayene yapılması gerektiği görüşünü dile getirdi. Dünyanın birçok ülkesinde kürtaj sonrası ultrasonlu müayenenin zorunlu tutulduğuna işaret eden uzmanlar, kürtaj sonrası muayene yapılması halinde bebeğin görülebileceğini, parça kalma olasılığının da ortadan kalkacağını söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber