Tanal'dan dekan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Alper Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2015 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tanal'dan dekan hakkında suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) Dekanı Alper Cihan hakkında suç duyurusunda bulundu. "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin ayrımcılık yasağını ihlal", "T.C. Anayasası Kanun önünde eşitlik ilkesini ihlal", "Eğitim ve öğretim hakkı ödevini ihlal", "Nüfuzu kötüye kullanma" gibi gerekçelerle Cihan hakkında suç duyurusunda bulunan Tanal, 3 sayfalık suç duyurusunu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILSIN" TALEBİ

3 sayfalık dilekçede medyaya yansıyan bir takım haberlere göre İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde mezun olunan ya da halen eğitim görülen bölümden farklı bir bölüme kayıt yaptırmak için 4 yıllık bir bölümden mezun olmak şartı aranmakta olup söz konusu uygulamanın 2 yıllık önlisans eğitimi görenleri ve mezun olanları kapsamadığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl fakülteye sınavsız kayıt yaptıran öğrencilerin büyük bölümünün AK Parti ve yakınları olduğu ifade edilen dilekçede, "Usulsüz yoldan bu şahıslara devlet bürokrasisinde önemli yerlere gelmelerinin yolu açıldığı iddia edilmiştir. Usulsüzlüğü organize eden kişisinin ise İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Alper Cihan olarak adı geçmekte" denildi. Dilekçede İ.Ü AUZEF Dekanı Alper Cihan hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

"TÜM ÖĞRENCİLER SINAVLA ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİRİLİRKEN..."

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan Tanal, "16 Mart'ta İstanbul Üniversitesi önünde faşist saldırı nedeniyle hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum ve olayları da kınıyorum. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'yle ilgili 4 yıllık fakülte mezunu insanların alınması gerekirken; sınavla ve maalesef sınavsız olarak buraya öğrenci alındı. Ve yine VIP torpil yani siyasi iktidara yandaş olan öğrencilerin sınavsız olarak alınması ile ilgili basında çıkan haberleri okuduğumuzda, Cumhuriyet Savcıları harekete geçmediği için Kartal Adliyesi'nden Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Burada suç duyurusunda bulunmamızın gerekçesi tüm öğrenciler sınavla üniversitelere yerleştirilirken, siyasi iktidara yakın olanlar, siyasi iktidarın eş, dost ve akrabası bu sınavdan muaf tutuluyor sanki. Bu anlamda Anayasanın eşitlik ilkesi AİHM 14. Maddesi, TCK 122'deki ayrımcılık ve görevi kötüye kullanmadan dolayı suç duyurusunda bulundum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber