Öğretmen atamasında sayı 20 bini bulacak

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Ağustos'ta alacağı 10 bin öğretmen kadrosuna 5 bin de sözleşmeli kadro ekleme kararı aldı. Sicil affından yararlanacaklarla beraber sayı 20 bini bulacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ağustos'ta alacağı 10 bin öğretmen kadrosuna 5 bin de sözleşmeli kadro ekleme kararı aldı. Konuyla ilgili olarak Bakanlık Devlet Personel Başkanlığı'ndan ve Maliye Bakanlığı'ndan görüş istenirken, Planlama'nın görüşü olumlu olarak geldi. Sırada Maliye Bakanlığı'nın izni var. Maliye'nin sorun çıkarmaması durumunda 5 bin yeni sözleşmeli öğretmen de diğer öğretmenler gibi 1 Eylül de okullarında olacak.

Kadro Bilgisayar ve İngilizce'ye4/C'ye tabi olacaklar MEB "Kısmi Zamanlı Geçici Öğretici" (Sözleşmeli Öğretmenlik) alımında kontenjanları en çok ihtiyaç duyulan Bilgisayar öğretmenliği ve İngilizce öğretmenliğine ayırdı. 5 bin kadronun eşit şekilde 2 alana tahsisi planlanırken, öğretmenlerle 657 sayılı Kanun'un 4/C esasına göre sözleşme yapılacak. Eski sözleşmelilerin yaz döneminde de maaş almasını sağlayan yeni düzenlemenin bu 5 bin kişi için uygulanıp uygulanmayacağına bakanlık daha sonra karar verecek. Bu arada memur sicil affından faydalanan öğretmenler de ilk defa Ağustos'ta öğretmenliğe dönebilecek. Toplam atamanın 20 bini bulması bekleniyor.

Öte yandan Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu. Eğitim Sen, 657 sayılı yasanın 4/b yasasında yapılan değişiklikle sözleşmeli öğretmen atamaları yapılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek Danıştay'a gitti. Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, "Öğretmen açığı kadar kadro sağlamak hükümetin görevidir. Bu görevin yerine getirilmemesinin hiçbir mazereti olamaz" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber