Emniyet çalışanları, maaşlarının iyileştirilmesi yönünde verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Haber Giriş : 20 Şubat 2004 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet çalışanları,  maaşlarının iyileştirilmesi yönünde verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

 Emniyet Teşkilatı çalışanları, astsubaylarla aynı işi yapmalarına rağmen, daha düşük maaş almalarının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, "eşit işe eşit ücret" istediler.

Emniyet mensupları, Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç, TBMM İçişleri, Anayasa, Adalet ve Dilekçe Komisyonu'na, CHP ile AK Parti Grupları'na bir mektup gönderdi. Gönderilen mektupta, yüksekokul mezunu bir polis memurunun, lise mezunu bir astsubay başçavuşla aynı maaşı aldığına dikkat çekilerek, "Cumartesi, Pazar ve bayram demeden çalışan Emniyet mensuplarına, bugüne kadar verilen iyileştirme sözlerinin hiçbirisi yerine getirilmemiştir" denildi.

Astsubaylarla Emniyet mensuplarının ikramiye ve maaş durumu skalasının da iletildiği isyan mektubunda, yüksekokul mezunu bir astsubayın 32 milyar 476 milyon 818 bin lira ikramiye aldığı, aynı derecedeki polis memuruna ise sadece 24 milyar 710 milyon 358 bin lira verildiği bildirildi. Yüksekokul mezunu bir astsubayın ayda 865 milyon lira maaş aldığı, polis memuruna ise 658 milyon 950 bin lira maaş verildiği kaydedildi.

CİNNET UYARISI
Polis memurlarının sorunlarının kimse tarafından çözülemediği kaydedilen mektupta, "Emniyet mensupları sadece rüşvet aldığında ve cinnet geçirdiğinde gündeme gelebiliyor. Polisler, "eşit işe eşit ücret" prensibinden hareketle, Emniyet mensuplarının ek göstergesi, ekonomik durumları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda, TBMM'nin çalışma yapmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber