AKP'de 'Erken mi oldu?' tartışması

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara Kuvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı başlamadan bir gün önce Genelkurmay Başkanlığı'na atanması, AKP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) "Atama erken mi oldu?" tartışmasına neden oldu.

Toplantıda üyelerin, "Kamuoyunda atamanın erken olduğu izlenimi oluştu. Erken atamanın sebebi yıpratılmasını önlemek mi?" soruları üzerine Erdoğan, atamanın rutin bir işlem olduğunu ve erken olmadığını söyledi

Erdoğan, "Önceden ne oluyorsa yine aynısı oldu. Yapılması gereken yapıldı. Farklı bir şey yapılmadı. Bu atama YAŞ'tan farklı bir şey. Bakanlar Kurulu belirleyip Cumhurbaşkanı'na sunuyor" yanıtını verdi. Erdoğan, "Bakanlar Kurulu kararının gönderilmesini ben istedim. Böyle olması gerekiyordu" dedi.

'Köşk gönderdi'ye yalanlama

İHA'nın dün servise verdiği haberde Başbakan Erdoğan'a atfen, "Biz teamüllere uygun davrandık, ancak Cumhurbaşkanı açıklamayı erken yaptı" sözleri yer aldı. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yazılı bir açıklamayla haberi yalanladı: "MYK toplantısında Genelkurmay Başkanlığı ataması ile ilgili konuşulduğu iddia edilen sözler ve Başbakan'a atfedilen ifadeler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber