İç Güvenlik Paketi komisyonda görüşülüyor

TBMM İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmeler "korsan önerge" tartışmasıyla başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2015 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
İç Güvenlik Paketi komisyonda görüşülüyor

TBMM İçişleri Komisyonu'nda "İç Güvenlik Paketi"nin geri çekilen maddeleri üzerindeki görüşmeler "korsan önerge" tartışmasıyla başladı.

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy başkanlığında toplanan komisyonda, muhalefet milletvekilleri söz hakkı ve konuşma sürelerine ilişkin usul tartışması açtı.

Muhalefet milletvekilleri, Komisyon Başkanı Ersoy'u iç tüzüğe uymamakla suçladı. Ersoy ise iç tüzüğe göre hareket ettiğini, söz haklarını ve konuşma sürelerine buna göre verdiğini ifade etti.

Uzun süren usul tartışmasının ardından tasarının komisyona geri çekilen 75. maddesi üzerinden görüşmelere geçildi.

Maddeyle ilgili verdiği önerge üzerine söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti'nin maddelerin metinden çıkarılmasına ilişkin verdiği önergelerin "korsan" olduğunu ileri sürdü. Kaplan, Genel Kurul'da verilmeyen bir önergenin burada görüşülemeyeceğini, bu önergelerin görüşülmesinin "sahtekarlık" olduğunu savundu.

Komisyon Başkanı Ersoy ise söz konusu önergelerin Meclis Başkanlığı tarafından görüşülmesi için komisyona gönderildiğini, aykırı bir durum bulunmadığını, çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kaplan'ın söz konusu önergeler üzerinde işlem yapılamayacağı konusundaki ısrarı üzerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

Kaplan'a tepki gösteren AK Parti Çorum Milletvekili İdris Şahin, söz konusu önergelerin üzerinde tarih ve saat bulunduğunu belirterek, "Milletin zamanını çalıyorsunuz" dedi.

Şahin ile Kaplan arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine Ersoy toplantıya ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber