Melih Gökçek, Cevizlidere'yi neden asfaltlamıyor?

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya ilçesinin gözde semtlerinden biri olan Balgat'ın Cevizlidere Mahallesi'nin muhtarı Eyüp Sabri Kılıç, mahallenin tüm altyapı hizmetlerinin uzun süre önce tamamlanmasına karşın yolların ''kasıtlı'' olarak asfaltlanmadığını iddia etti.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce gecekonduların bulunduğu mahallede, bir çok yeni apartman yapılmasına ve altyapı çalışmalarının uzun süre önce tamamlanmasına rağmen yollara hala asfalt dökülmediğini söyledi.

Yollar bozuk olduğu için mahallede yaşayan yaklaşık 15 bin kişinin kış aylarında çamur, yaz aylarında ise tozla mücadele etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:

''Cevizlidere Mahallesi, Ankara'nın merkezinde, oldukça gözde semtlerinden biri olan Balgat'ta bulunuyor. Başta AK Parti olmak üzere bir çok siyasi partinin genel merkezi çok yakınımızda. Ana caddelerdeki altyapı ve yol çalışmalarının yapılmasından sorumlu olan Ankara Büyükşehir Belediyesinin başında AK Partili yöneticiler var. Buna karşın, Cevizlidere Mahallesi'nin yolları kasıtlı olarak asfaltlanmıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bir vadi projesi vardı. Ancak mahalleli o projeyi reddetti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a giderek durdurttu. Bu nedenle Gökçek, vadi projesini durdurttukları için mahallenin yollarını ve kaldırımlarını yaptırmayarak bizleri cezalandırıyor.''

'SİZ BİZİ BASINA VERDİNİZ...'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar'la defalarca görüştüklerini anlatan Kılıç, gazetelerde konuyla ilgili haberlerin çıkması üzerine Yazar'ın, ''Siz bizi basına verdiniz bundan sonra asfaltın yüzünü göremezsiniz'' dediğini öne sürdü.

Kılıç, vatandaşların belediyeye yol, su ve altyapı katılım bedellerini ödemelerine rağmen hizmet alamamaktan şikayetçi olduğunu kaydederek, ''Cevizlidere'deki vatandaşlar ve esnaf, belediye yetkililerinin ilgisizliğinden bıktı. Bu nedenle mahalleyi terk etmeye başladı'' dedi.

Burhan Yazar ise Cevizlidere Mahallesi'nde apartman inşaatlarının hala devam ettiğini ve altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını kaydetti.

''Vatandaşın isteği üzerine her yere asfalt atılmasının mümkün olmadığını'' ifade eden Yazar, yollar yapılsa bile inşaatlarda çalışan kamyonlar yüzünden asfaltın bozulacağını savundu.

Yazar, ''Başkan Gökçek, altyapı daha bitmedi diye bizi durdurdu. Altyapı ne zaman biterse ve ne zaman talimat verilirse biz gider asfaltı atarız'' diye konuştu. Yazar, kendisine atfedilen sözlerin doğru olmadığını iddia etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber