Işık: Stratejik noktaları ele geçirmeye odaklanmışlar

Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Paralel, TÜBİTAK'ta Temel Bilimler Enstitüsü ile hiç ilgilenmemiş, kriptolojiyle, askeri projelerde stratejik yerlerde çalışanları dinlemiş" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Mart 2015 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: Stratejik noktaları ele geçirmeye odaklanmışlar

Nevin Bilgin / Ankara

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel yapının sıradan kurumlara gitmek yerine ülkenin güvenliğiyle ilgili stratejik kurumlara yerleştiğini söyledi.

TÜBİTAK'taki yapılanmayı anlatırken Işık, "Paralel yapının zaten ülkenin güvenliğini tehdit ettiği noktalardan biri de, her yere gidip çöreklenmiyor. Mesela TÜBİTAK'ta Temel Bilimler Enstitüsü ile hiç ilgilenmemişler, kriptolojiyle ilgilenmişler, askeri projelerde stratejik yerlerde çalışan adamları dinlemişler. Adli bilirkişi olabilecek noktalara gitmişler" dedi.

Talimatla rapor yazmışlar

Işık, Meclis'te paralel yapının TÜBİTAK'ta yaptıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dershane olayı ortaya çıktığında paralel yapının büyük bir ihanet içinde olduğunun çok ortaya çıktığını belirten Işık, dershane olayı ortaya çıkınca paralel yapının her yönüyle ortaya çıktığını ifade etti.

TÜBİTAK'ın adli bilirkişilik görevinin misyonunda ve kanununda olmamasına karşın bu konuda gereken desteği vermeye çalıştığını anlatan Işık, bazı incelemelerin çok zaman gerektirdiğini, ciddi personel istihdamı ihtiyacı doğurduğunu bildirdi. Işık, "Çalışan insanlara da sen bu işi bitireceksin. Gece gündüz çalışacaksın. Asıl işlerini bırakacaksın diyemiyorsun yürüyen işleri de var. İşin özü bu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber