OKS'de 374 puan alan öğrenci: Tercih etmediğim okulu kazandım

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'ndan (OKS) Bursa'da 374 puan alan Ahmet Melik Durak, tercih etmediği Endüstri Meslek Lisesi'ni kazandı. Bakanlığa itirazda bulunan öğrencinin ailesi, hatanın düzeltilmemesi halinde haklarını hukuksal yollardan arayacaklarını söyledi.

Kırklareli'nde oturan ve 6 tercih yaptığı listede Fen ve Anadolu liselerini işaretleyen Alp Hekimoğlu'nun tercih listesinde bulunmamasına rağmen İstanbul Esatpaşa İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yerleştirilmesine benzer olay Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yaşandı.

İnegöl İlçesi Sinanbey Mahallesi'nde oturan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 15 yaşındaki Ahmet Melik Durak, OKS'de 374 puan aldı. Fen, Anadolu ve Öğretmen liselerinden oluşan 7 tercih yapan Durak, sınav sonuç belgesini alınca büyük şaşkınlık yaşadı. İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümünü kazanan Durak, böyle bir tercih yapmadığını öne sürerek, babası Metin Durak ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, sorunun ancak Ankara'da düzeltilebileceğini belirtti.

Bunun üzerine Metin Durak ve oğlu Milli Eğitim Bakanlığı Sınav İşleri Değerlendirme Merkezi'ne gidip, sorunun çözülmesini istedi. Bakanlığın sorunun okuldan kaynaklandığını belirttiğini öne süren baba Metin Durak, ?İlçe Milli Eğitim, Ankara'ya gönderiyor, Ankara, ?sorun okulda' diyor.

Bu tekrarı olmayan bir sınav. Oğlum tercih listesinde hiçbir endüstri meslek lisesini işaretlemedi. Aldığı puan ile tercih listesinde 5'inci sırada yer alan Bozüyük Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazanıyor. Oğlum şimdi öğretmen lisesi yerine meslek lisesine gönderilmek isteniyor. Bu sorun düzelmezse hakkımızı mahkeme yoluyla arayacağız? diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber