Polis dayağı öldürdü iddiası

Polis merkezinde fenalaşan Kenan Yılmaz, hastanede yaşamını yitirdi. Yakınları "Polisler Kenan'ı dövmüş. Fenalaşınca ambulans istemişler. Ancak üç ambulans noktası 'bizim bölgemiz değil' deyip gecikince yavrumuzu kaybettik" dedi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Mart 2015 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis dayağı öldürdü iddiası

İSTANBUL Sultangazi'de bir kavga nedeniyle hakkında arama kararı bulunan Kenan Yılmaz (25) gözaltına alınarak Esentepe Polis Merkezi'ne götürüldü. Yılmaz nezarette fenalaştı. Polisler 03.54'te 112 Acil Servis'i arayıp ambulans istedi. Ambulans karakola 1 saat sonra geldi. Hastaneye götürülen Yılmaz yoğun bakımda öldü. Ailesi, Yılmaz'ın kafasında yarık ve kollarında kesikler, morluklar olduğu gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Polisler hakkında 'kasten adam öldürme, işkence ve eziyet, görevi kötüye kullanma, hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında Adli Tıp raporu 1,5 yıl sonra dosyaya ulaştı. Raporda Yılmaz'ın burun, göz, dudak, dirseklerinde morluklar, yine iç organlarında ve cinsel organında kanamalar olduğu belirtildi. Yılmaz ailesi oğullarının geç gelen ambulans nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirterek şikayetçi oldu. Savcılık, İstanbul Valiliği'nden 112 Acil Servis görevlileri hakkında soruşturma başlatabilmek için izin istedi. Valilik soruşturma izni verdi. Ambulansın polis merkezine neden geç kaldığı valiliğin bu incelemesinde ortaya çıktı.

Valiliğin kayıtlara göre; polisler 03.54'te 112 Acil Servis'i arayarak ambulans istedi. Komuta Kontrol Merkezi bu ihbarı ilk olarak Sultangazi 2 No'lu Acil Yardım İstasyonu'na bildirdi. İstasyon "Bizim bölgemiz değil. 4 No'lu acil yardım yok mu?" diyerek ihbarı geri çevirdi.

Komuta merkezi 4 No'lu Acil Yardım İstasyonu aradı. Oradan da "3 No'lu istasyon gitsin" şeklinde cevap aldı. Üç istasyonda 40 dakika boyunca topu birbirine attı. Sonunda komuta merkezindeki doktorun ısrarı üzerine 4 No'lu Yardım İstasyonu'ndan ambulans yola çıktı. Bu nedenle ambulansın ihbardan bir saat sonra karakola ulaştığı belirtildi.

Valiliğin izni doğrultusunda olay gününde görev yapan istasyon görevlileri Tansu Ç., Nesrin G., Hacer Y., Neslihan D., Resul K., doktorlar Adil. Y. ve Murat B. hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber