'Halkı dövdürtmedi diye mi müdürümüzü görevden aldınız?'

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 Emniyet Müdürvekili Rıdvan Güler'in fındık mitinginde kalabalığı dağıtmadığı gerekçesiyle merkeze alınması dün Ordu'da protesto edildi. 'Halkı dövdürmedi diye mi görevden aldınız?' dövizleriyle valilik binasına yürümek isteyen 100 kişilik grubu polis engelledi.

Öğle namazı sonrası Orta Cami arkasındaki boş arsada toplanan göstericiler, ellerinde taşıdıkları 'Telefon emri ile müdahale edemediğiniz için görevden aldınız', 'Müdürümüzü geri istiyoruz', 'İktidar gücünü kullanarak mı görevden aldınız', 'Halkımızı dövdürtmedi diye mi görevden aldınız' yazılı dövizlerle valilik binasına yürümek istedi. Ancak polis, yürüyüşe izinsiz olduğu gerekçesiyle engel oldu.

Polis takviye edildi

Göstericiler polise, pankartsız, yolu kapamadan ve yaya kaldırımını kullanarak Süleyman Felek Caddesi'ndeki Şadırvan'a kadar yürümek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Emniyet Müdürvekili İsmet Yavuz, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ü telefonla aradı. Telefon göreşmesinin ardından, grubun bu teklifine de izin verilmedi ve olay yerine takviye çevik kuvvet polisleri gönderildi. Çevik kuvvet polisleri kol kola girerek grubun önünde barikat kurdu. Yaklaşık 30 dakika süren tartışmalar sonunda, göstericilerin kaldırımdan yürümeleri de engellendi. Bunun üzerine göstericiler, polisi ve valiyi alkışlarla protesto etti.

Tekrar toplandılar

Dağılan göstericiler, yaklaşık 15 dakika sonra Şadırvan Meydanı'nda tekrar toplandı. Mesudiyeliler Dernek Başkanı Erhan Köleoğlu, "Mitingde yolun kapanmasını hiçbirimiz istemedik. Ama bir gerçek var ki, oradaki panzerler üstümüzden mi geçecekti ki Emniyet Müdürü suçlanıyor? Müdürümüz gereğini yapmıştır. Ankara'ya sesleniyoruz; Emniyet Müdürümüzü geri istiyoruz" dedi. Göstericiler daha sonra sessizce dağıldı.

Öte yandan, önceki sivil toplum örgütlerinin yaptığı açıklamalardan sonra dün de bazı siyasi parti temsilcileri, Güler'in görevden alınmasını eleştirdi. DSP, MHP, Emeğin Partisi ve BBP, AKP'li vekillere tepki gösterdi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber