'Deli raporlu' emekli savcıyı sanık yaptı

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dostlarının "Komando Kemal" lakabı taktığı, hakkında "Deli raporu" bulunan TEDAŞ emeklisi Kemalettin Ertan, Adalet Bakanlığı'na ve Yargıtay'a şikayet ettiği Niğde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Özkurt'u sonunda sanık sandalyesine oturttu.

Ertan'ın, "Elektrik hırsızlarına dava açmamakla suçladığı" Özkurt hakkında, üç aydan bir yıla kadar hapis istemiyle eski TCK'nın 230. maddesindeki "Görevi savsaklama" suçundan Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde dava açıldı. Özkurt'a elektrik kaçağı tutanaklarını yeterince araştırmadan TEDAŞ görevlileri hakkında "takipsizlik" kararı verdiği ve "kaçak elektrik kullanan kişilere de resen soruşturma açmadığı" iddiasıyla açılan davaya yeni adli yılda devam edilecek.

Niğde TEDAŞ'ta 1995-1998'e kadar "kaçak ekibinde" çalıştığını binlerce kaçak elektrik tutanağını yargıya intikal ettirmek istediği için başına gelmeyen kalmadığını savunan Ertan şöyle konuştu:

"Niğde TEDAŞ'ta 3 bin kaçak elektrik tutanağı var. 1998-2003 yılı arasında hiçbirisi savcılığa verilmedi. Jandarma tutanak tuttu ve ben savcılığa başvurdum. Elektrik hırsızlığı olayları kapatıldığı gibi bana iftiradan 18 dava açıldı. Hakkımda TCK 46'dan 'deli' diye rapor aldılar. Tertip kurdular, zulüm ettiler yılmadım. Ama 'deli' dedikleri adamının belgeleri ile sonunda Yargıtay'da bir savcıya dava açıldı. Şimdi savcı sanık sandalyesine oturdu ve yargılanıyor."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber