Hükümet zam yapmamak için indirimleri kaldıracak

Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile özel elektrik üreticileri arasında yaşanan ?elektrik krizine? çözüm arayışları sürerken, ekonomi bakanları arasında ?zam? tartışmasının yaşandığı ortaya çıktı. Söz konusu tartışma, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başkanlığında hafta başında bir araya gelen, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler arasında yaşandı.

3.5 YILDIR ZAM YOK

?Mini enerji zirvesi? olarak nitelendirilen toplantıda, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TRT, ÖTV ve Fon payının kaldırılması gibi ek kaynak getiren düzenlemeler yerine, elektriğe zam yapılması görüşünü savundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ise, elektriğe zam yapılması önerisine karşı çıktı.

Yapılan değerlendirmelerde, elektriğe 3.5 yıldır zam yapılmamasının bir rekor olduğu ve bunun hükümetin en önemli başarılarından biri olduğu dile getirildi. Bunun üzerine, elektrik zammının, ?önceki yıllarda yapılan indirimlerin kaldırılması? formülü ile kamuoyuna yansıtılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Enerji Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda sanayinin kullandığı elektrik fiyatlarında indirim yapmıştı. Bakanlık, 3.5 yıllık dönemde sanayi sektöründe yüzde 6.5'lik, konut sektöründe de yüzde 1.5'lık indirim yaptı. Elektriğe yapılacak zam, bu indirimlerin kaldırılması yoluyla uygulanacak. Faturalara yansıyacak bu artış, ?yeni bir zam olarak? değil, ?geçmiş dönemlerde yapılan indirimin kaldırılması? olarak açıklanacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber