Soyguncu 2 rehineyi serbest bıraktı

Van'daki bir banka şubesine soygun amaçlı giren silahlı 2 kişi, kaçamayınca banka içindekileri rehin aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2015 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soyguncu 2 rehineyi serbest bıraktı

Edinilen bilgilere göre olay, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Van Ticaret Borsası binasının altında bulunan bir bankanın şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, silahlı 2 kişi şubeye girerek soygun yapmak istedi ve ancak kaçamayacaklarını anlayınca banka içindekileri rehin aldı. Bunun üzerine bölgeye çok sayına özel hareket polisi sevk edilirken, karayolu ise ulaşıma kapatıldı.

Van'da pompalı tüfekle girdiği banka şubesinde rehin aldığı kişilerden 2'sini serbest bırakan şahsın, 500 bin TL ve helikopter istediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine pompalı tüfekle giren kimliği belirsiz şahıs, içeridekileri rehin aldı. Yaklaşık 4 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermezken, şahsın yemek istediği öğrenildi. Yemek gönderildikten sonra bankadaki 2 bayanı serbest bırakan şahıs, 500 bin TL ile helikopter istediği belirtildi. Polis ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürürken, istenilen paranın da araçla bölgeye getirildiği bildirildi.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.

İHA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, "Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahinimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş" dedi.

Banka şubesinin bulunduğu banka şubesi polis ablukasına alınırken, ikna çalışmaları devam ediyor.

Van'da pompalı tüfekle bir banka şubesinde bulunanları rehin alan şahıs, "Ya parayı ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım" dedi.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 sıralarında Van-Erciş karayolu üzerindeki bir bankanın şubesine gelen Veysel Y. adlı şahıs, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Daha sonra şahıs, bir el ateş edip içerideki kişileri bir araya toplayarak rehin aldı. Olay yerine gelen polis ekipleri, evli ve 3 çocuk babası olan şahsı ikna çalışmalarına başladı. 500 bin TL ve helikopter isteyen şahsı ikna çalışmaları devam ederken, gazetecilerin telefonla ulaştığı saldırgan, borcu bulunduğunu söyleyerek, "Ya para ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım" dedi.

Öte yandan rehineleri toplantı salonunda topladığı öğrenilen Veysel Y.'nin facebook sayfasındaki hesabında pompalı tüfekle verdiği poz dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber