Aygün: Hepsini taşıyın, Başkent İstanbul'dur deyin, olsun bitsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Merkez Bankası'nın idare merkezinin İstanbul'a taşınması yönündeki açıklamasına, ''Oldu olacak Darphaneyi de, Bakanlığı da, Başbakanlığı da İstanbul'a taşıyın, Başkent İstanbul'dur deyin, olsun bitsin'' diye tepki gösterdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, özerk yapıya kavuşmuş olduğu belirtilen bir kurum hakkında Bakan Babacan'ın köklü bir değişiklik için fikir ileri sürmesinin de yanlış olduğunu kaydetti.

ATO Başkanı açıklamasında, ''Ankara'da çakılı bir tek çivi bırakmayacaksınız. Varsa da yoksa da İstanbul. Bari Başkent'in İstanbul olduğunu ilan edin, olsun bitsin'' görüşüne yer verdi.

Aygün, şöyle devam etti:

''Ali Babacan bakanım, elini ayağını ekonomiden çeksin, başmüzakerecilik yapsın. Ekonomi ile hiç uğraşmasa her şey tıkır tıkır yürür. Kurcalamasınlar, özerk kurumlara da karışmasınlar. Merkez Bankası'nın Ankara'da kimseye zararı yok. Finans merkezi İstanbul diyorlar. Tabii olur. Ankara'da bir tane banka bırakmadınız ki! Şimdi sıra Merkez Bankası'na geldi.'' Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması halinde finans piyasasının bu kurumu olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Aygün, şunları kaydetti:

''Merkez Bankası Ankara'dan karar alamıyor mu? Ankara'dan sesini duyuramıyor mu? Madem öyle, diğer bankalar gelsin Ankara'ya taşınsın. Merkez'den ne istiyorlar? Merkez Bankası Başkanı isterse İstanbul'a gidip gelir, koca kurum İstanbul'a taşınır mı? Çalışanları ne olacak, tarihi, kültürü ne olacak? Şiddetle karşı çıkıyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber