Numune Hastanesinin Etlik'e taşınmasına ilişkin proje Sağlık Bakanlığınca kabul edildi

Haber Giriş : 21 Şubat 2004 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Numune Hastanesinin Etlik'e taşınmasına ilişkin proje Sağlık Bakanlığınca kabul edildi

Modern Ankara'nın kurulduğu yıllarda, 1924 yılında hizmete giren ancak zaman içinde hasta talebine yanıt vermekte zorlanır gelen Numune Hastanesi, GATA ve SSK'nın iki hastanesinin bulunduğu Etlik'e taşınıyor.

Numune hastanesi 3000'e yakın personeli, 1045 yatağı, gün içerisinde 4000'in üzerinde yeni, vardiyada 500 kadar muayenesi ile Ankara'nın en büyük hastanelerinden biri olarak kabına sığmıyor. Mekan darlığı, araç ve insan trafiği yoğunluğu büyük sorun haline gelen hastanenin taşınması projesi uzun süredir gündemde, ancak çeşitli nedenlerle bu proje gerçekleşmedi.

Sorunlarını Anlattılar

Hastane yönetiminin işini kolaylaştıran unsur ise AKP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Salih Kapusuz'un 13 Kasım2da yaşadğı trafik kazası oldu.

Projeyi Destekledi

Hastanenin kabına sığmadığını belirten, bir günün içinde 20 binin üzerinde ansanın giriş çıkış yaptığı binanın talebe yanıt veremediğini kaydeden yönetim, hastanenin daha büyük bir alana taşınması için Bakanlık nezdinde girişimde bulunduklarını Kapusuz'a aktardı.

Hastane yönetimi, Etlik'te bulunan SSK Polikliniklerinin arkasında bulunan alana büyük ve yeni bir hastane yapılabileceğini, hazırladıkları projeyi Kapusuz'a iletti. Salih Kapusuz da, Sağlık Bakanı Recep Akadağ ve Çalışma Bakanı Murat Başeskioğlu ile görüşerek, projenin kabülünü sağladı

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber