İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ne zaman emekli olacağınızı biliyor musunuz?

Ne zaman emekli olacağını bilmeyenler,erken emeklilik hesaplamaları internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir.Böylece emeklilik yaşınızı ve ne zaman emekli olacağınızı kolayca öğrenebilirsiniz

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Mart 2015 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ne zaman emekli olacağınızı biliyor musunuz?

Emeklilik konusunda kişilerin en çok öğrenmek istediği, ne zaman emekli olacaklarıdır. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından online olarak emeklilik hesaplama hizmeti sunulmaktadır.

Gerek emekli olacağı yaşı, gerekse de emeklilik tarihini öğrenmek isteyen kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunduğu bu hizmetten yararlanarak, bu bilgilerini öğrenebilmektedir.

Vatandaşlar, bu uygulamayı kullanarak, gerçeğe en yakın değerde, yaklaşık olarak bir emeklilik tarihi bilgisine ulaşırlar. Burada sizler için düzenlediğimiz bu yazımızın devamından, SGK'nın ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında bilgi edinebilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Yıllarca çalışma hayatının bir ödülü gibi düşünülen emeklilik durumu, bir kişinin hayatında önemli bir yere sahiptir. Çünkü kimseye muhtaç olmadan hayatını sürdürmek, her insanın istediği ya da tercih ettiği bir durumdur. Bundan dolayıdır ki, devlet de, vatandaşların kullanımı için, emeklilik hesaplaması yapılması amacı ile ' Ne Zaman Emekli Olabilirim' uygulamasını oluşturmuştur.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak geliştirilen"Ne Zaman Emekli Olurum?"uygulaması, emekli olabileceğiniz tarihi, gerçeğe en yakın olarak hesaplamaktadır ve bu tarih gerçek değer değildir, sadece gerçeğe en yakın tahmini bir değer niteliğindedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun temelinde üç kurum bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturan, 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumlarının her üçü için ayrı ayrı yöntemler ile oluşturulan, ne zaman emekli olurum uygulaması, elektronik ortam üzerinden, vatandaşlara hizmetlerini ulaştırmaktadır.

Bu üç kurum için ayrı ayrı şekilde geliştirilen emeklilik hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatarak devam edelim. Buna göre, 4A (SSK) kurumu için, nasıl emeklilik hesaplanacağını anlatarak devam edelim ve ardından, 4B (BAĞ-KUR) ve 4C (Emekli Sandığı) kurumları için de nasıl emeklilik hesaplaması yapıldığını anlatalım.

4A SSK KURUMU İÇİN DÜZENLENMİŞ OLAN UYGULAMA

SSK yani 4A kurumuna bağlı kişiler, emeklilik yaşı ya da tarihinin hesaplamasını yapabilmek için ilk olarak,http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız ve devamındaaçılacak olan yeni sayfada yer alan ve"4A Ne Zaman Emekli Olurum" yazan bölüme geliniz. Daha sonra, tekrardan yeni açılan sayfada yer alan; Doğum tarihi, İşe giriş tarihi,İlk tescil tarihi vePrim günleribilgilerinin istendiği alanları, sizden istenildiği gibi doldurunuz.Bu şekilde yapmanız takdirde, emeklilik tarihinizi yaklaşık olarak öğrenebilirsiniz. SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışıyorsanız, ne zaman emekli olacağınızı SGK'nın bu uygulamasına giriş yaparak ve bu anlatıldığı şekli ile işlem yaparak hesaplayabilirsiniz. Fakat bu kurumda emeklilik tarihinizi hesaplamaya başlamadan önce, prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü SSK (4A) kurumundan emekli olabilmeniz için, sigortalı olarak çalıştığınız sürenizi yani hizmet yılınızı doldurmanız gerekecektir. Bunların yanı sıra, emeklilik yaşınızı ve prim miktarınızı da tamamlamanız gereklidir.

4B BAĞ-KUR KURUMUN İÇİN DÜZENLENMİŞ OLAN "NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?"

Bu kurum için emeklilik hesaplaması yapabilmek için öncelikle,http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız ve ardından açılacak olan yeni sayfada yer alan ve"4B Ne Zaman Emekli Olurum" yazan bölüme geliniz. Daha sonra açılacak olan başka bir sayfada yer alan;Emeklilik türü,Cinsiyet,Doğum tarihi,Maluliyet durumu,Maluliyet derecesi,Eğer varsa erken yaşlanma durumu,Eğer varsa bakıma muhtaç malül çocuk durumu,bilgilerinin sorulduğu bir bölüm göreceksiniz. Bu bölümü bilgileriniz ile dikkatli bir şekilde doldurunuz ve emeklilik hesaplaması işleminde, son aşama olarak, "tamam" yazan seçeneğe tıklayınız.

4C EMEKLİ SANDIĞI KURUMU İÇİN DÜZENLENMİŞ OLAN UYGULAMA

Bu kurum için emeklilik hesaplaması yapabilmek için ilk önce,http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız ve ardından, açılacak olan yeni sayfada, sadece üç madde şeklinde sıralanmış olan aşağıda yazmış olduğumuz bölümleri göreceksiniz. Sıralanmış olan bu bölümler;Doğum tarihi,Cinsiyet,Hizmet başlangıç ve bitiş tarihi,şeklinde düzenlenmiş olan alanlardır. Bu alanları sizden istenilen şekli ile doğru ve eksiksiz olarak doldurunuz ve ardından gerçeğe en yakın olarak emeklilik hesaplaması işleminizi yapınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber