Kamu personeli istihdam stratejisi 3. toplantısı yapıldı

Devlet Personel Başkanlığı kamu personeli istihdam stratejisinin üçüncü toplantısını yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu personeli istihdam stratejisi 3. toplantısı yapıldı

Memurlar.net olarak daha önce gündeme getirdiğimiz dosyalarda, kamunun gelecekteki personel ihtiyacının çıkarılması gerektiğini belirtmiştik. Bu konudaki ilk çalışma Devlet Personel Başkanlığınca yapıldı. Başkanlıktan yaplan açıklamada, kamu kurumu temsilcileriyle yapılan toplantıda, 2023 Vizyonu kapsamında ihtiyaç duyulacak Kamu Personeli ihtiyacının tespit edilmesi hedeflenmektedir, denildi.

İŞTE DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Kamuda önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulacak insan kaynağı profilinin tespit edilmesi ve bu çerçevede kamu istihdam stratejisinin belirlenebilmesi amacıyla, kamu kurumlarının temsilcileriyle, gelecek 1, 3, 5 ve 10 yıllık dönemlerde kamu yararı ve hizmet gerekleri çerçevesinde ihtiyaç duyulacak kamu personelinin nitelik ve niceliğinin belirlenmesine ilişkin toplantılardan üçüncüsü 31/3/2015 tarihinde Başkanlığımızda gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda, kamu personel istihdamında önemli yeri olan bazı alanlarda, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde insan kaynağı ihtiyacının tespit edilmesi ve bu hizmetlerin etkin bir biçimde yürütülebilmesi için eğitim hizmetleri sınıfı ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve teknik hizmetler sınıfı ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcileriyle istihdam edilen personelin yıllar itibariyle sayıları ile ortaya çıkan işgücü ihtiyacına yönelik olarak tespit ve değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Gerçekleştirilen bu toplantılar sonucunda, ülkemizde 2023 Vizyonu kapsamında ihtiyaç duyulacak Kamu Personeli ihtiyacının tespit edilmesi hedeflenmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber