Cemil Çiçek: Türkiye'nin terör sorunu var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: "Benim diplomatik pasaportla bu kadar rahat giriş çıkış yapamayacağım ülkelerde iadesi söz konusu olan terör örgütü mensuplarının nasıl kolaylıkla oralara girip çıktığını biz biliyoruz."

Haber Giriş : 01 Nisan 2015 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cemil Çiçek: Türkiye'nin terör sorunu var

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapıyor. İşte Çiçek'in açıklamalarından satır başları:

"DESTEK GÖRMEDİK"

Bu asrın belasında kurtulmanın yolu uluslararası işbirliğine ihtiyaç var. Terör örgütü olarak kabul ettikleri, gerçi kabul etmenin ötesinde de bir şey yapmadılar. Bu işin içinde olduğum için, açıkçası pek fazla da destek görmedik. Terörle mücadele ilgili ülkenin, yani bizim çabasına kalıyor. Biz dostlarımızdan yeteri kadar ilgi görmedik, Gördüğümüz en büyük destek üzücü olaylardan sonraki taziye mesajlarıdır. Taziyede acele edenler, karar verileceği zaman iade noktasına gelindiğinde o isimlerin birden ortadan kaybolduğunu görüyoruz.

"BENİM DİPLOMATİK PASAPORTLA GİREMEYECEĞİM ÜLKELERE..."

Benim diplomatik pasaportla giremeyceğim ülkelere terör örgütü mensuplarının nasıl kolgittiklerini biliyoruz. Bu yaşadığımız son olay yargıya yönelik olması ayrıca düşündürücüdür. Bu sıradan bir olay değil. Yargı camiasına bir defa daha başsağlığı diliyorum.

"HAKLILIĞIM ORTAYA ÇIKACAK"

Geçmişte de yargı mensubu insanlarımızı kaybettik, ama yargı hep bunun üstesinden geldi. Bize düşün kardeşliğimizi muhafaza ederek teröre karşı ortak tavrımızı sürdürmeliyiz. Türkiye'nin terör sorunu var. Dün de vardı bugün de var. Coğrafyamızda yaşananlar değerlendirildiğinde bu konudaki haklılığım ortaya çıkacaktır. Yargının üzüntü içinde olduğunu biliyoruz ama yargımız devlete hukuka bağlılığını göstererek mücadelesini hukuk çerçevesinde gösterecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber