THY'den Uzakdoğu atağı

Türk Hava Yolları'nın 109 ülkedeki 265'inci uçuş noktası, Tayvan'ın başkenti Taipei oldu. Adana isimli Airbus A340-300 tipi uçak TK 024 sefer sayılı uçuşuyla İstanbul-Taipei arasında ilk uçuşu gerçekleştirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2015 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY'den Uzakdoğu atağı

Yaz sezonuna hızlı giren Türk Hava Yolları, Filipinler'in ardından Tayvan'da da Taipei hattını açtı. İlk uçuşa THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur katıldı. THY yöneticileri, Türk turizm şirketleri temsilcileri ve basın mensuplarının da bulunduğu ilk uçuşun onuruna Taipei Taoyuan Havalimanı'nda tören düzenlendi. Çiçeklerle ve geleneksel danslarla yapılan karşılamanın ardından THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ile THY yöneticileri ve Tayvanlı sivil havacılık yetkilileri kurdele keserek hattın sembolik açılışını yaptılar. Taipei Havalimanı'ndaki basın toplantısında Olmuştur, THY'nin atılımlarını aktarırken, Türk ve Tayvanlı sivil havacılık yetkilileri yaptıkları konuşmalarda Türkiye ve Tayvan arasında kurulan hava köprüsünün iki ülke arasındaki ticaret ve turizm hacmini geliştirmeye yardımcı olacağını bildirdiler.

Uzakdoğu'da büyüyeceğiz

THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur. Dünyaca ünlü Taipei 101 gökdeleninde DHA'ya yaptığı açıklamada, Uzakdoğu'da büyüyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Taipei 265. uçuş noktamız. 223. uluslararası uçuş noktamız. Taipei dünyanın 13. büyük ihracatçısı. Türkiye ile arasında ciddi bir ticaret hacmi var. Buraya günde bir seferle başladık ama ilave uçuş hakkımız var günde bir sefer daha. En yakın zamanda rakamlara bakıp arttırmayı düşünüyoruz. Taipei hattımızı biz Manila'dan sonra açtık. Taipei bizim Asya'da uçtuğumuz 33. uçuş noktamız. THY bugün dünyada 265 noktaya uçuyor ve dünyada en fazla uçuş noktasına sahip dördüncü havayoluyuz. Uçtuğumuz ülke bakımından dünyada en fazla ülkeye biz uçuyoruz. Bu itibarla Taipei'yi Avrupa'da 102 noktaya, Afrika'da 43 noktaya, Ortadoğu'da 43 noktaya, Rusya'da 10 noktaya bağlayacağız. Bizim uzun yıllardır beklediğimiz bir Pazar. Zaten gelen uçağımız yüzde doksan doluluk oranında geldi. Giden uçağımız özellikle Paskalya tatilinden dolayı o da dolu gitti. Uçakta hiç yer yoktu. 270 koltuklu Airbus A340'ımızla gelmiştik uçak tamamen dolu gitti. Önümüzdeki 5-6 ay boyunca da öyle olacak. Taipei'den çok memnunuz. Uzakdoğu'da büyümeye devam ediyoruz. Yakın zamanda Kuala Lumpur'da 7 uçuyoruz haftada 10'a çıkmayı düşünüyoruz. Bu ivmeyle Uzakdoğu'da büyüyeceğiz."

Olmuştur, yeni açılacak hatların arasında kısa süre sonra ABD'nin San Francisco şehri olduğunu ve yeni noktalarında THY'nin gündeminde olduğunu bildirdi.

Dünyanın en yüksek ikinci binası Taipei 101

Dünya'nın sayıca en fazla ülke ve en fazla uluslararası destinasyonuna uçan havayolu şirketi; Türk Hava Yolları'nın, yeni uçuş noktası Taipei Asya'nın modern şehirlerinden birisi. Asya'nın önemli ticaret noktalarından birisi olan Taipei'ye uçmak 11 saati buluyor. Türk girişimcilerin ilgisini çeken ülkenin pek çok şirket merkezi Taipei'de bulunuyor. Canlı bir ekonomiye sahip olan Taipei önemli bir turizm merkezi olduğu için turizm kaynaklı önemli bir gelir de elde ediyor. Dünyanın en yüksek ikinci binası Taipei 101'de bir çok turistin uğrak yerlerinden birisi. 101 katlı binanın asansörü saniyede 16 metreyi bulan hızıyla şaşırtırken, binanın seyir bölümüne çıkıldığında Taipei'nin büyüleyici manzarası da nefes kesiyor.

BİLETLER 699 EURO'DAN BAŞLIYOR

Bayrak taşıyıcı havayolunun Asya ve Uzakdoğu networkünde yer alan 33. uçuş noktası Taipei'ye ait seferler, haftada 7 gün olmak üzere İstanbul'dan karşılıklı olarak icra edilecek.

İstanbul'dan Taipei'ye tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 669 Euro'dan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber