Meslek liseliye çifte müjde var

Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni öğretim yılından itibaren uygulamaya koyulacak çalışmaya göre, meslek lisesi mezunları, işyeri açma belgesi almak için artık 6-12 aylık ustalık kursunu tamamlamak zorunda kalmayacaklar.

Meslek liseliye dört yılın sonunda "alan diploması" ve "dal sertifikası" ile birlikte "işyeri açma belgesi" de verilecek. Böylece, dört yılın sonunda üç belgeyle mezun olması sağlanacak. Böylece işyeri açmada zaman kaybı önlenecek. Ayrıca "sıfır faizli kredi" sağlanması da gündemde.

Bakanlık, 2 yıl önce Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi (MEGEP) adı altında, 30 ildeki 104 pilot okulda başlattığı reformu, yeni öğretim yılında tüm meslek liselerinde uygulamaya koyacak. Buna göre, yeni öğretim yılından itibaren, MEGEP kapsamındaki meslek liselerinin tümünde, yatay-dikey geçişlere olanak sağlayan "alan" ve "dal" eğitimini esasına dayalı modüler sistem uygulanacak.

AB tarafından desteklenen 51 milyon Euro (97 milyon YTL) hibeli MEGEP kapsamında,imam-hatip liseleri, erkek ve kız teknik ile Ticaret Turizm Genel Müdürlükleri'ne bağlı meslek liseleri bulunuyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber