Okullarda özel güvenliğe yeşil ışık

Haber Giriş : 06 Ağustos 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, okul aile birliklerinin özel güvenlik hizmeti alabileceğini belirtti

Özellikle büyük kentlerdeki liselerde geçen yıl yaşanan cinayet ve yaralama olayları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda özel güvenlik şirketlerince önlem alınabilmesinin önünü açtı.
Bazı eğitim kurumlarının okul aile birlikleri, güvenlik için özel güvenlik şirketlerinden destek alınması konusunda valiliklere başvuruda bulundu. Valilikler de yürürlükteki 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası uyarınca, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla MEB'den görüş istedi.

Görüşe gerek yok

MEB de bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki okul aile birliklerince özel güvenlik hizmeti alınması için bakanlık görüşüne gerek olmadığını bildirdi. Okul aile birliklerinin özel güvenlik hizmeti alabileceğini ve ücretinin de geçen yıl Resmi Gazete'de yayımlanan Okul Aile Birlikleri Yönetmeliği'ne göre ödenebileceğini belirtti.
Valiliklere bir yazı gönderen İçişleri Bakanlığı da "güvenlik sorunu yaşanmadan eğitim verilmesini sağlamak" amacıyla okul aile birliklerince yapılacak başvurular için yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılması talimatını verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber